Gazete Vatan Logo

Erdoğan'ın gezisinde şaşırtan iki isim var!

Abdi İpekçi cinayetinde adı geçen Musa Serdar Çelebi ve Hasan Yeşildağ, Başbakan'ın Özbekistan heyetinde yer aldı. Çelebi, Papa suikastı nedeniyle İtalya'da 4 yıl yargılandı

Ankara- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Özbekistan'a beraberinde götürdüğü 202 işadamından oluşan heyet içinde iki isim dikkat çekti. Gezideki işadamları listesinde yer alan bu ilgi çekici isimlerden biri, Almanya'da kurulu "SEFA GmbK" şirketini temsil eden BBP'li Musa Serdar Çelebi. Türkiye'de ülkücü hareketin önemli isimleri arasında yer alan Musa Serdar Çelebi'nin adı Abdi ipekçi cinayeti ve Papa suikastine karıştı. Heyetteki ikinci isim ise Hasan Yeşildağ. Çelebi gibi adı Abdi İpekçi suikastinde geçen Yeşildağ'ın hangi şirket adına işadamı sıfatıyla geziye katıldığı ise bilinmiyor.

Ülkücü, İslamcı, solcu dostu
1980 öncesi, MHP ve Ülkü Ocakları'nda yaklaşık 30 kişilik eğitimci grubu arasında yer alan Çelebi'nin adı, Hasan Yeşildağ ile birlikte Abdi ipekçi Suikasti'ne karıştı. Yapılan soruşturma sonucu bu davada yargılanmayan Çelebi'nin adı ayrıca Papa suikastine de karıştı ve 1982-1986 yıllarında 4 yıl İtalya'da yargılandı, ancak delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

BBP'den aday oldu
Avrupa Demokratik Ülkücü Türk Federasyonu ve Avrupa Türk islam Kültür Dernekleri Birliği (ATİB) genel başkanlığı yaptı. Bu görevi sırasında sol hareketle de ilişkisi olan Çelebi, bir söyleşisinde "12 Eylül öncesi silah çektiğimiz solcularla şimdi dostuz" diye açıklama yaptı. Çelebi, Mart 2002'de üyesi olduğu Büyük Birlik Partisi'nin istanbul 2. Bölge'den milletvekili adayı oldu. Bir dönem BBP'nin genel başkan yardımcılığı görevini yürüten Çelebi, halen BBP de disiplin kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Yüksek Mühendis olarak çalışan Musa Serdar Çelebi'nin temsil ettiği şirket ise Almanya'da ithalat-ihracat alanında faaliyet gösteriyor.

Haberin Devamı