Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı İbadi görüştü

Başkent Ankara'ya gelen Irak Başbakanı, referandum sonrası en önemli buluşmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'la gerçekleştirdi. Taraflar, bölgede atılacak adımları masaya yatırıyor. İbadi'nin bir sonraki randevusu, mevkidaşı Binali Yıldırım'la.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı İbadi görüştü

Başkent Ankara, bugün çok önemli bir konuk ağırlıyor. Irak Başbakanı Haydar el İbadi, bağımsızlık referandumunun ardından Mesut Barzani'nin geri adım attığı bugün, Ankara'ya geldi.

Konuk başbakan, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Anadolu Ajansı, basına kapalı gerçekleştirilen baş başa görüşmenin yaklaşık 30 dakika sürdüğünü bildiriyor.

İkili randevunun ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Heyetler arası toplantıda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile diğer yetkililer bulunuyor.

Adımlar masaya yatırılıyor

İbadi’nin Ankara ziyaretinde bir numaralı gündem maddesi, Kuzey Irak’ta yapılan bağımsızlık referandumu. Alınan tedbirler masaya yatırılacak ve izlenecek yol haritası üzerinde görüşülecek. Özellikle Türkmenlerin durumu ile ilgili Türkiye’nin hassasiyetleri üzerinde durulacak.

Haberin Devamı

Ankara-Bağdat hattında referandumdan bu yana hayli olumlu bir tablo söz konusu. Sınırda tatbikat yapan Türkiye ve Irak, Barzani'ye karşı birçok hamle gerçekleştirdi.

İbadi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabulünden sonra Başbakan Binali Yıldırım ile Çankaya Köşkü’nde bir araya gelecek.