Gazete Vatan Logo

Başbakan Davutoğlu görevi devretti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü. Görüşme sonrasında Başbakan Davutoğlu'nun 63. hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iade ettiği öğrenildi.

Başbakan Davutoğlu görevi devretti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. 1 saat 25 dakika süren görüşmede Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hükümet kurma görevini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisine verilen hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iade etti. Cumhurbaşkanlığı'ndan konuyla ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 9 Temmuz 2015 tarihinde Bakanlar Kurulunu kurmakla görevlendirdiği Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nu bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etmiştir. Sayın Davutoğlu, Sayın Cumhurbaşkanımıza, tüm gayretlerine rağmen güvenoyu alacak bir hükümet kurma imkânını bulamadığını beyan ederek, kendisine verilen görevi iade etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız da, Sayın Davutoğlu'na söz konusu gayretlerinden dolayı teşekkür etmiştir."

GÖREVİ 9 TEMMUZ'DA ALMIŞTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümeti kurma görevini 9 Temmuz'da seçimlerde birinci parti çıkan AK Parti'nin Genel Başkanı Davutoğlu'na vermişti. Davutoğlu görevi almasının ardından CHP ve MHP ile yaptığı koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmamıştı. Dün Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yapan Davutoğlu, ülkeyi hükümetsiz bırakmamak adına elinden geleni yaptığını söylemiş ve "Cumhurbaşkanı ile istişare ettikten sonra gerekirse görevi iade edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı