Gazete Vatan Logo

Erdoğan'dan kadın kotasına vize yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki seçimde AK Parti'de kadın kotası uygulanmasına vize vermedi. Başbakan Erdoğan, kadın kotasını kadınlara yönelik bir hakaret olarak gördüğünü söyledi

Başbakan Erdoğan, dün gece eşi Emine Erdoğan ile birlikte AK Parti Kadın Kolları'nın Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına katıldı. Kadın Kolları'nın 'kadın kotasının parti tüzüğüne konulması' yönündeki çalışmasına sıcak bakmayan Başbakan Erdoğan, "Kotayı, kadınları aşağılamak olarak düşünüyorum" dedi. Kadınların siyasette daha aktif görev almasını isteyen Erdoğan, kadınların katılımının bizzat takipçisi olacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, 50 kişilik MKYK'nın 8 kişi eksikle toplanmasına da kızdı. Kadınların toplantılara devam etmesini isteyen Erdoğan, katılımın yüksek olması gerektiğini bildirdi. Erdoğan, "İktidar partisi olmak bu sizi rehavete sürüklemesin. Trafik kazası ya da ağır hastalık olmadığı sürece mutlaka gelin. 8 kişi eksik bana çok fazla geldi. Bunun tekrar etmesini istemiyorum" diye konuştu.

Yerel seçimlerde kadın aday sıkıntısı yaşayan AK Parti'de şimdi de 'kota' bilmecesi yaşanıyor. Partisinde bir sonraki seçimlerde kota uygulanmasına sıcak bakmayan Erdoğan, düşüncesini, "Kota konusunu, Kadınları aşağılamak olarak düşünüyorum. Buna gerek yok. Nitelikli, kaliteli, eğitimli kadınlara yer verilmelidir" sözleriyle ortaya koydu. Kadınların siyasette yeterince kendini gösterememesinden erkekleri de sorumlu tutan Başbakan, "Kadınların aşamadıkları bazı noktalar var. Bu yüzden siyasetten uzak duruyorlar. Kadınların siyasete kazandırılması için Kadın Kolları'na iş düşüyor. Sizi, kadınları daha çok güçlendirerek, siyasete hazırlama basamağı olarak görüyoruz" diye konuştu.

AK Parti'nin yerel seçimlerdeki başarısını, "13 milyon 300 oy alındı. Bir oy daha fazla alınsa benim için başarıdır" sözleriyle değerlendiren Erdoğan, yeni belediyelerin 'eşit hizmet' götüreceğini yineledi. Erdoğan, Kadın Kolları yöneticilerine de, "Herkese kucak açacaksınız. Yardımlar konusunda ihtiyaç sahiplerine ulaşırken ayrımcılık yapılmayacak. Bizim partiye oy verdiği için değil, herkese eşit uzaklıkta durarak yardımcı olun" çağrısında bulundu.

Haberin Devamı