Gazete Vatan Logo

Erdoğan'dan Bahçeli'ye sert sözler

Erdoğan'dan Bahçeli'ye sert sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlara hitap etti. Erdoğan, Bahçeli'ye çok sert sözlerle yüklendi.

İşte konuşmasından satır başları:

Bunlar yıllarca millete rağmen ülkeyi yönetmeye alışmışlar. 7 Haziran'da iktidara gelip 8 Haziran'da gazetelere el koyacaklarmış. Kendilerine örnek olarak Milli Şef dönemini seçenlerden başka ne bekliyorsunuz.

Elbetteki eksiklerimiz ve hatalarımız olmuştur. Biz kendimize kılavuz olarak sadece milletimizi aldık.

Hafta sonu çok önemli bir askeri operasyonu başarıyla gerçekleştirdik. Suriye toprakları içerinde bulunan Süleyman Şah Türbesini Türkiye Sınırına yakın bir bölgeye taşıdık. Türbenin yeri geçmişte iki kere değişmişti. Bu kez de güvenlik nedeniyle değiştirmek zorunda kaldık. Saygı karakolunda görevli askerlerimizin hayatını tehlikeye atmamak için böyle bir karar aldık. Muhalefetin düşünüğü gibi düşünseydik o kardeşlerimizin bir kısmı hayatta olmayabilirdi. Siyaset duygusallık barındırmaz. Siyaset milleti yönetme sanatıdır. Böyle heyecan verelim gaz verelim demekle olmaz.

Haberin Devamı

TÜRBE YİNE SURİYE TOPRAKLARINDA

Bu konuda hükümetimizi ve TSK'yı bir kez daha tebrik ediyorum. Her bakımdan başarılı bir operasyon olmasına rağmen birilerinin olumsuz algı oluşturmak için çaba gösterdiğini görüyorum. Oradaki askerlerimiz ve manevi emanetin güveliğini için bunu başka bir yere naklettik. Ülkemize çekip almadık yine Suriye topraklarında.

Genelkurmay'ın attığı tırnağın paresi olamazsın

Ben bu saldırıya sessiz kalmam. Bir parti genel başkanı Cumhurbaşkanına, TSK'ya akıl almaz ifadelerde bulundu. Hükümeti hedef alanlar önce dönüp kimlerle yan yana olduklarına baksınlar. Kalkıp da Genelkurmay Başkanımıza akla gelmez laflar söyleyen zat sen Genelkurmay'ın attığı tırnağın paresi olamazsın.

Önce haddini bileceksin. Bu nasıl milliyetçilik. Bu yakıştırmalar akla izana sığmaz. Sen terörle mücadele için bu zaman kadar ne yaptın?. Sen sadece Ankara'dan kuru sıkı atıyorsun. Önce haddini bileceksin. bir taraftan da milliyetçi takılacaksın. Milliyetçi olduğunu söyleyenler bu ülkenin ordusuna bu denli çirkin yakıştırmayı yapanları sizin takdirinize bırakıyorum. Sınırımıza çok yakın bir yerde, coğrafi olarak daha uygun bir yerde türbe için hazırlıklar yapılıyor. Toprak kaybı söz konusu değil.

Haberin Devamı

Milletimiz bu densizliklerin haddini bilmezliklerin elbette hesabını soracaktır. Türkiye bu operasyonu hiç bir örgütle işbirliği içinde ve izin alarak yapmamıştır. Türkiye kendi karar verme gücüne ve imkanına sahiptir. Ana Muhalefet ve diğerleri Esed rejimiyle beraber hareket etmektedir. Bu operasyona karşı çıkanların yeri onların yanıdır. Süleyman Şah türbesi gündeme gelince hayatları boyunca bir türbenin yanından geçmemiş olanlar bunu konuşur zikreder hale geldi. Aslında bunlar Türbe nedir onu bile bilmezler. Türbelerimiz bu topraklardaki varlığımızın birliğimizin yegane kanıtıdır. Bunlar nerede hangi şehitliğimiz var bilmezler.

SARIKAMIŞ DEYİNCE ONLARIN AKLINA KAYAK GELİYOR
Biz gittiğimiz her ülkede şehitlikliklerimizi aradık bulduk. Myanmar'da 1600 şehitliğimizin bulunduğu alanda çalışmalarımızı başlattık. Polonya'daki, Slovakya'daki şehitliklerimizi hazırlıyoruz. Sadece ülke dışındaki değil ülke içindeki şehitlikleri de ecdadımızın şanına yakışır şekilde yeniden düzenledik. 12 yıl önce Çanakkale şehitliklerinin halini neydi bilenler bilir. Biz ihya ettik. Müzeler ve öyle merkezler oluşturduk ki giden gençler oradaki filmlerle tarihi adeta yeniden yaşadılar. Yılda 250 bin ziyaretçisi vardı. Şu anda 3 milyon ziyaretçisi var. Şimdi Sarıkamış Harekatı'nın gerçekleştirildiği bölgede yeni çalışmalar başlattık. Dedelerinin uğradıkları saldırıları görsün. Benim dedem de orada şehit oldu. Muhalefetçiler sadece konuşurlar. Sarıkamış deyince onların aklına kayak gelir.
Daha düne kadar Türbe kavramı dinsel mana içeriyor diye karşı çıkanların bugünkü tavırlarını gördüğümüzde şaşkınlık yaşıyoruz. Bugün sadece bir tedbir aldık ve adım attık. Bu milli bir meseledir.
Türkiye'yi okumaktan aciz olanların bölgedeki ve Türkiye'deki gelişmeleri yorumlamasını beklemek hatadır.
Süleyman Şah'ın mezarının bulunduğu yere o türbeyi yaptıran Abdülhamit Han'a Allah'tan rahmet diliyorum.
Hayatımın 40 yılı siyasette geçti. Vatandaşla yüz yüze hizmet sunması nedeniyle mahalli idarelere özel önem verdik. Bugün de muhtarlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Muhtarlarımız demokrasinin ilk basamağıdır. Geçtiğimiz 12 yılda maaş düzenleme ve belediyelerle ilişkiler noktasında muhtarlarımızı çok güçlendirdik.
Bizim genlerimizde başkanlık sistemi vardır. Parlamenter sistem bir yere kadar istikrar sağlar. Bir yere geldikten sonra patinaj dönemi başlıyor. İç Güvenlik Yasası'nı durdurmak için Meclis'i kitlemeye çalışıyorlar.

Haberin Devamı