Futbol yayın ihalesine gireriz, işbirliği yaparız

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Digiturk’ü alan Katarlılar’la ortaklık düşünebiliriz. Ellerindeki imkan küçük ekrana bu yayını ulaştırmıyor. Biz de 4.5G ile birlikte burada çok güçlüyüz” diye konuştu.

2017-2018 sezonundan itibaren yenilenecek Süper Lig yayın ihalesi için talipler bir bir ortaya çıkarken, stratejiler de şekillenmeye başladı. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Türk insanı futbolla iç içe yaşıyor ve maçları her an her yerde izlemek istiyor. Mobilde futbol içeriğini müşterilerimize ulaştırabilmek için ihaleye girebilir, farklı işbirliklerine de gidebiliriz. Şu an Türkiye’de futbol içeriğini küçük ekranlarda halka ulaştırma şansına sahip en yetenekli firma Turkcell. 4.5G bize bu imkanı verdi” dedi.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ile Türkiye-Hırvatistan maçını izlemek üzere gittiğimiz Paris’te konuştuk. Özellikle Sergen Yalçın ile BİP servisi için yaptıkları işbirliğinin pozitif sonuçlarına değinen Terzioğlu, bunun da futbol yayın ihalesi için iştahlarını kabarttığını söyledi. Terzioğlu, futbolun mobil uygulamadaki yeriyle ilgili bu örneği verirken şunları söyledi:

Sergen’le 400 bin üye

“Mesajlaşma servisimiz BiP’te ilave medya uygulamalarımız da var. Bu uygulamanın içeriklerinden biri de Sergen Yalçın’ın yaptığı futbol sohbetleri. Gerek Türkiye’deki maçlardan sonra gerekse uluslararası düzeydeki maçları Sergen Yalçın BİP müşterileri için yorumluyor. 2-3 dakikalık bu videolar inanılmaz ilgi çekti. Sergen bir video gönderiyor, bizim data tüketimimiz 5’e katlıyor. Sadece 400 bin yeni üye Sergen Yalçın’dan sonra BİP’e üye oldu. İleride trafik sıkışıklıkları artacak. Cepten maç ya da başka bir yayın seyredenlerin sayısı umulmadık şekilde artacak.”

Haberin Devamı

Bu arada Terzioğlu, bir dipnot daha verdi: “Şu an Turkcell TV’de en çok seyredilen kanal Türkiye Jokey Kulübü kanalı, buradan canlı at yarışlarının seyrediliyor.”

Gerek Sergen’li BİP gerekse en çok internetten seyredilen kanalın TJK olması, önümüzdeki süreçte Turkcell’in yayın ihalesine asılacağını bize gösteriyor. Tabii TİVİBU’su olan Türk Telekom’un da...

Kaan Terzioğlu, “Yayın ihalesinde işbirliğinden kastettiğiniz Digiturk’le ihalede işbirliğine gitmek mi” sorusuna ise şöyle cevap verdi:

Strateji ne olabilir?

Haberin Devamı

“Digiturk bugün itibarıyla özellikle uydu kanalını kullanarak şifreli yayın yapan bir kuruluş. Digiturk’ün elindeki imkanlarla küçük ekrana bu yayını ulaştırma imkanı yok. İnsanların her ortamda bu içeriğe ulaşabilme hakkı olmalı. Şu anda bizimle işbirliği yapılması en doğru çözüm olur. Digiturk’le bu süreç içinde işbirliğine açık olduğumuzu söylemek isterim. Mobil yayıncılık anlamında biz kesinlikle bu içeriği müşterilerimize ulaştırmak istiyoruz. IP TV platformunu kullanarak evlere de ulaştırmak istiyoruz. Bu alanlarda işbirlikleri yapabiliriz. Muhakkak suretle, televizyonda küçük ekran cihazlarda futbol içeriğini tüketicimize ulaştıracağız. İşbirliği yapabiliriz, ihaleye direkt girebiliriz. İhalenin belirli bir kısmına iştirak edebiliriz. Müşterimizin bizden istediği ne varsa bunların hepsini yapmak zorundayız.”

Futbol yayın ihalesine gireriz, işbirliği yaparız

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, şirketin mesajlaşma servisi BİP ile ilgili Sergen Yalçın örneğini verdikten sonra şaka yapmayı da ihmal etmedi: “Gerçekten çok enteresan durum bunu paylaşmak istedim ancak Sergen bunları duyunca bize fiyatını artırmasın aman, yazmasanız daha iyi olabilir...”

Haberin Devamı

4.5G ile birlikte data kullanımı % 22 arttı

TÜRKİYE’DE futbola olan ilginin yanı sıra data verileri de yayın ihalesi için Turkcell’in iştahını kabartıyor. Türkiye’nin 4.5G’yi kullanmaya başladığı ilk 2 aylık sürede 4.5G datasının toplam dataya oranının yüzde 22’ye ulaştığı anlatan Terzioğlu, sözlerine şöyle devam etti: “4.5G ile data trafiğindeki artış yüzde 26 oldu. Turkcell’in 4.5G’li abone sayısı 13 milyona, aktif 4.5G kullanıcı sayısı 4.5 milyon kişiye ulaştı. 4.5G’de Turkcell servisleri itici güç oldu. Toplam akıllı telefon kullanıcılarında yüzde 5 olan Turkcell TV+ kullanım penetrasyonu 4.5G kullanıcılarında iki kattan fazla artışla yüzde 11 olarak gerçekleşiyor. Önümüzdeki dönemde servislerdeki data kullanımının daha da artmasını bekliyoruz.”

İstanbul ve Ankara dünyanın en hızlısı

KAAN Terzioğlu diğer konularda da kısa kısa bilgiler verdi. Turkcell finansmanın banka gibi çalıştığını ve 865 milyon liralık krediye ulaştığını belirten Terzioğlu, bu rakamla finansman şirketleri arasında ikinciliğe kadar yükseldiklerini vurguladı. Yakın gelecekte mağaza konseptlerini değiştireceklerini ifade eden Terzioğlu, Türkiye’nin 4.5G’ye yeni geçtiğini ancak katılım performansıyla tüm dünyanın önünde gittiğini de ifade ederek, şöyle konuştu: “Güney Kore’de abonelerin yüzde 10’u ancak birinci yıl sonunda 4G’ye geçmiş. Bizde ise 3. dakikada 1.3 milyon abone 4.5G’li idi. Şimdi ise 13 milyon abonemiz bu hizmeti alıyor. Data kullanımı yüzde 26 arttı. Toplam trafikte 4.5G’nin payı yüzde 22’leri buldu. İstanbul ve Ankara şu an ortalama 40 Mbps ile mobil internette dünyanın en hızlısı. 15’ler, 10’lar hatta 7’ler varken bu çok büyük bir hız.”

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR