Arada futbol maçı da oynanan konser stadı

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile bir iftar yemeğinde buluştuk. Geçen yıl Beşiktaş için ‘Feda’ yılıydı. Ne camianın ne de Samet Aybaba’nın ve dolayısıyla da futbolcuların şampiyonlukta gözü yoktu. Gerçi bir ara şans ayağımıza kadar gelmişti ancak hedefsizlik ve lig başlangıcındaki motivasyonsuzluk bizi rüyadan çabuk uyandırdı.

Acaba bu yıl da yine ‘Feda’ yılı mı olacak?

Beşiktaş’ın transferdeki hızı dikkate alınırsa pek öyle değil durum. Belki de tek talihsizlik maçların Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynanacak olması.

Fikret Orman öncelikle finansal duruma değindi ve şu tespiti yaptı: “Bizim borcumuzla diğer iki rakibimizin borç stoku arasında aslında bir fark yok. Temel fark gelir tarafında.”

Kritik nokta stad

Sonra devam etti:

“Düşünün ki Galatasaray Kulübü önümüzdeki yılın kombinelerini satmaya başladı ve 42 bin kombine satıp 60 milyon doların üzerinde gelir elde etti. Buna bir de loca gelirini ekleyince bir sezon için 80 milyon dolara yakın sadece stattan elde edilen gelir var. Bizde durum o kadar vahim ki. Bu yıl tüm kombineleri satabilirsek 21 milyon TL yani 11 milyon dolar elde edeceğiz. Ayrıca bunun 2 milyon dolardan fazlasını da kira gideri olarak Kasımpaşa Kulübü’ne ödeyeceğiz. (Bu arada kombine satışları çok kötü gidiyormuş)

Bu veriyi paylaştıktan sonra yeni stadı bir an önce yapıp hizmete açmanın önemine dikkat çekti. Gelir tarafını dengelemek için yeni stadın kilit rol üstleneceğini, 2014-2015 sezonuna mutlaka yetiştirmeleri gerektiğini vurguladı.

İnönü’nün yeni açık tribünlerinin yıkımı bitti. Bugün stadda Iron Maiden konseri var. Bu konser sonrası yıkım işinin hızlanacağını da belirtti Fikret Orman.

Vodafone ile stadın ismine yönelik nihai anlaşmanın önümüzdeki hafta imzalanacağına da dikkat çekti. Şu ana kadar stad ismi ile ilgili en büyük gelirin yine Galatasaray tarafından Türk Telekom ile yapıldığına işaret eden Orman, “Bizim Vodafone ile yapacağımız yıllık anlaşma bundan da büyük olacak” dedi.

Türk Telekom ile Galatasaray’ın anlaşması yıllık 5 milyon dolardı. Orman rakamı açıklamadı ancak sanırım Vodafone ile 10 milyon dolara yakın bir yıllık isim hakkı üzerinde anlaşıldı.

Peki Vodafone bu yüksek parayı neden ödedi. Yine Fikret Orman’ın açıklamasına göre, yeni stad bir ‘entertainment’ merkezi olacak. Yaz kış stadda sürekli konserler ve farklı aktivitelerle ekstra gelirler yaratılacak. Vodafone da bu konserlerle adını daha çok duyuracak. Fikret Orman, Kuruçeşme Arena’nın kzapanmasının ardından Avrupa yakasında büyük konser alanı boşluğunu yeni stadın dolduracağını söyledi. Konserlerle birlikte yıllık 60 milyon dolar gelir elde edilebileceğini vurguladı.

Ersan Gülüm için geldiler cevabımı söyleyemem

Fikret Orman bedelli sermaye artırımı ile borç stokunda 77 milyon TL’lik iyileşme sağlandığını hedeflerinin bu yıl sonunda borcu 380 milyon TL’ye, iki yıl sonra da 200 milyon TL’ye indirmek olduğunu belirtti. Gelirlerin şu an 140 milyon TL seviyesinde olduğunu söyleyen Orman, bu geliri iki katına çıkarmanın öncelikli hedefleri olduğunu da kaydetti.

Bu yıl şu ana kadar Beşiktaş futbolda 8 oyuncu ile anlaştı. Bu oyunculara yaklaşık 10.5 milyon euro bonservis bedeli ödedi. En pahalı transfer 2 milyon 750 bin euroluk bonservis bedeli ile kaleci Tolga Zengin oldu. Mc Gregor’un satışından 1 milyon 750 bin euro kazanan Beşiktaş’ın gelen ve giden oyunculardan sonra net faturası 8 milyon 750 bin euro. ‘Ersan Gülüm için İspanyol Malaga 3 milyon euro önermiş diye duyduk” dedim, güldü.

-750 bin euro teklif ettiler. Rakamı duyunca nasıl tepki verdiğimi burada söylemeyeyim ayıp olur...

DİĞER YENİ YAZILAR