Zincir marina olunca zincirleme fırsat geldi

11 marinada 6 bin tekne kapasitesine ulaşan Setur Marinaları, yeni kampanyası ile yıllık sözleşme yapan müşterilerine diledikleri marinada 30 gün konaklama imkânı getirdi

Türkiye’de denizciliğin popülerleşmesine ve tekne sahipliğinin artmasına bağlı olarak büyük gruplar marinacılığa ilgi gösterdi. Doğuş, IC, Yıldız Holding, Doğan Holding gibi büyük gruplar bu işe girdi. Geldiğimiz noktada ise bu gruplar marinacılık alanında aynı iştaha sahip değiller. Hatta satışı düşünenler var.

Bu alanda 40 yıllık tecrübesi olan Setur, istikrarlı bir büyüme içinde. 11 marina ve 6 bin tekne bağlama kapasitesine ulaşan Setur Marinaları, yeni satın alma fırsatlarını da değerlendiriyor. Örneğin Bodrum Milta’nın Setur’a satışı onay aşamasında. Çok yakında Fenerbahçe ve Kalamış Marina’nın ihalesi yapılacak ve öyle görünüyor ki bu yukarıda saydığımız firmalar ihale ile çok da ilgili değil.

30 gün ücretsiz konaklama

Setur Marinaları Genel Müdürü Emre Doruk, müşteri çekmek için fiyatla oynamanın en kolay yol olduğunu söylerken “Biz zincir olmamızın avantajıyla misafirlerimize çok daha farklı deneyimleri yine uygun fiyatlarla sunuyoruz” dedi. En önemlisinin farklı marinalarda konaklama imkânı olduğunu kaydeden Doruk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Herhangi bir Setur Marinası ile yıllık sözleşme yapanlar, diğer Setur Marinaları’nda 30’ar gün ücretsiz konaklayabilecek. Zincir marina olmamızın avantajını sunduğumuz kampanyamızda, müşterilerimiz, 30’ar günden toplam 300 gün diledikleri marinamızda konaklayabiliyorlar. Yeni yılın ilk ayında başlattığımız bu avantajlar, sektörde ezber bozan yenilikler oldu. Setur Marinas’a Londra, Düsseldorf ve Tuzla Eurasia Boat Show’larında beklentinin de üzerinde aktif satış yaptırdı. Sözleşme kapsamında müşteriler, ücretsiz ek süre ve yol yardımı gibi önemli avantajlardan da yararlanabiliyorlar.” Doruk, 30’ar günün sonunda da aynı marinada kalmak isteyenlerin 60 güne kadar yüzde 50 indirimden faydalanabildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Kıdemine göre indirim yapılacak
Sadakat programı da yaptıklarını belirten Emre Doruk, yıllık bağlama sözleşmelerini yenileyen müşterilere 30 güne kadar ilave süre kazanma imkânı getirdiklerini, seyir halinde iken bir teknenin karaya çıkma ihtiyacı oluşması halinde lift hizmetinde de yüzde 50 indirim sağladıklarını kaydetti. Ayrıca sadakat indirimi zincirdeki kıdemine göre de değişecek ve yüzde 25’e kadar ulaşacak. Doruk, “Sadakat kampanyası, yıllık bağlama sözleşmelerinde yatçıların kıdem yıllarına göre indirimler sunuyor. Birlikte geçirilen her yıl için yüzde 2 olarak belirlenen indirim, 10 yıl üzerindeki kıdeme sahip tekne sahiplerine yüzde 25’e varan indirim imkanı sunuyor” dedi.

Haberin Devamı

Kalamış Marina’ya AVM yapılacak mı?
Fenerbahçe ve Kalamış Marina’nın ihalesi Nisan ayının sonunda yapılacak. İhaleye hazırlandıklarını söyleyen Emre Doruk, ihaleye inşaatçıların da ilgi göstereceği, zira marina manzaralı bir AVM yapımına imkân veren bir imar değişikliği sözkonusu olduğu yönündeki iddiaları yorumladı. İşi marinacılık olan bir grubun dışında rant amacıyla bu ihaleye ilgi gösterileceğini sanmadığını kaydeden Doruk, “İddia edildiği gibi büyük bir imar değişikliği yok. Yüzde 13’lük bir imar artışı sağlanıyor. 7 metrelik de yükseklik sınırı var. Yani buraya bir inşaat grubunun rant amacıyla girmesi mümkün değil. Burası bir turizm tesisi. Öyle bir rant yok. Kaldı ki işi marinacılık olan firmalar bile isteksiz görünüyor. Türkiye’nin turizm sektöründe hesap kitap nasıl değiştiyse marinacılıkta da değişti. Biz 40 yıl önce Çeşme Altınyunus Marina ile başlayan yolculuğumuzu devam ettirmek için tabii ki gireceğiz. Ancak bu işten grubumuzun büyük bir beklentisi yok. Yıl sonunda başa baş gelelim bize yetiyor. Biz biraz da gönül işi olarak marinacıyız” diye konuştu.
Satılık teknelere özel ponton ve lift
Setur Marina’larda teknesini satışa çıkaran üyelere de özel hizmet verilecek. Satılık tekneler için özel bir ponton ayrılacak ve potansiyel alıcıların da teknelere daha kolay erişimi sağlanacak. Ayrıca teknesini satışa çıkaran yatçılara sözleşme süresi içerisinde 2 kez ücretsiz çekme & atma, satış sonrasında da kalan sözleşme süresini diğer bir Setur Marinası’na devretme hakkı ve 30 güne kadar yüzde 50 indirimli konaklama imkânı sunulacak. Setur Marinalarında yıllık sözleşmesi olan yatçılar, teknesi Setur Marinaları dışında konaklayan arkadaşlarını, herhangi bir Setur Marinası’nda yıllık sözleşme yapmaya davet ettiğinde, kendisi ve referans olduğu arkadaşı 1 ay ücretsiz ilave süre kazanacak.

Haberin Devamı

Yabancı oranı düştü

Haberin Devamı

Marina işletmeciliğinde Akdeniz çanağının sayılı zincir marinalarından biri olan Setur Marinalarının, Kalamış & Fenerbahçe, Yalova, Ayvalık, Midilli, Çeşme, Kuşadası, Gökova Ören, Netsel Marmaris, Kaş, Finike ve Antalya olmak üzere toplam 11 marinası ve 6 bin 4 adetlik yat bağlama kapasitesi bulunuyor. Grubun Türkiye pazar payı yüzde 24’ü geçti. Bu arada yabancı yatçı sayısındaki azalma da dikkati çekiyor. 2014’te toplam misafirlerin yüzde 33’ü yabancı iken bu oran yüzde 20’ye kadar düşmüş vaziyette. Son 2 yılda bazı Batılı yatçıların Yunanistan ve Hırvatistan’a yöneldikleri gözleniyor.

DİĞER YENİ YAZILAR