Gazete Vatan Logo

Erasmus öğrencileri İstanbul'da buluştu

İSTANBUL Halkalı TOKİ Anadolu İmam Lisesi, öğrenci değişim programı kapsamında, yabancı ülkelerden gelen misafirlerini ağırladı. Öğrencileri buluşturan program kapsamında lisedeki eğitimi gören öğrenciler, gönüllerince İstanbul'u gezdi

Erasmus öğrencileri İstanbul'da buluştu

Avrupa Birliği tarafından desteklenen öğrenci değişim programı "Erasmus" kapsamında, Romanya’nın koordinatörlüğünü Btinging Life İnto The Classrom, başlığıyla hayata geçirilen projede Küçükçekmece Halkalı TOKİ Anadolu İmam Hatip Lisesi yer aldı. Lise yönetimi belirlenen başarılı öğrencileri, geçtiğimiz yıl İtalya'ya gönderdi.

Projenin ikinci aşamasında ise, Romanya, Portekiz, Yunanistan'daki lise öğrencileri Türkiye'ye geldi. O öğrencilerin bir kısmını öğrenciler kendi evlerinde misafir etti. Türk öğrencilerin yaşam ve kültürlerini gören yabancı liseliler, okullardaki teknolojik sistemler ve eğitim şekli de anlatıldı. Türk Eğitim Sistemi anlatılan öğrenciler, Türk Eğitim Portalı EBA'yı da inceledi.

Öğrenciler ayrıca birlikte geldikleri öğretmenleriyle İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini de gezdi. İstanbul'u çok beğendiklerini söyleyen öğrenciler, farklı etkinliklerle Türkiye'ye gelmek istediklerini belirtti. Öğrenciler, öğrenci değişim programının bir sonraki ayağında Portekiz'de bir araya gelecek.

Haberin Devamı