Gazete Vatan Logo

Engellemek istediler ama...

30 Ağustos Zafer Bayramı için düzenlenen törenler büyük kavgalar yaşandı...

Engellemek istediler ama...

30 Ağustos Zafer Bayramı için Büyükada Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma töreninde partilerin çelenk koymalarına izin verilmemesi karşısında aralarında CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, CHP Adalar İlçe Başkanı Dündar Tıraş, İl Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Ünal ve çok sayıda partili, engellemelere rağmen Atatürk Anıtı’na CHP çelengini koydular.

Emniyet görevlilerinin müdahaleleri sırasında başta Haluk Eyidoğan ve Dündar Tıraş olmak üzere partililer yaşanan arbedede aldıkları darbelerle rağmen çelengi anıta kadar taşıdılar.

Tören sonrasında CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, CHP Adalar İlçe Başkanı Dündar Tıraş, Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu törene katılan parti üyeleriyle beraber hatıra fotoğrafı çektirdiler.

KADIKÖY'DE DE GERGİN TÖREN

Engellemek istediler ama...

KADIKÖY Kaymakamlığı’nın organize ettiği resmi törende Atatürk Anıtına çelenk koymak isteyen bazı sivil toplum kuruluşlarının adı anons edilmeyince törende gerginlik yaşandı.

Kadıköy deki tören Sabah 09.00 da Kadıköy İskelesi Atatürk Anıtı Önü’nde başladı. İstanbul Vali Yardımcısı Bekir Ergök, 2’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tank Kurmay Yarbay Ahmet Akyol, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP milletvekilleri Akif Hamza Çebi ile Kadir Gökmen Öğüt’ün de katıldığı tören Anıta çelenk konulmasıyla başladı. Programı anons eden görevli, Atatürkçü Düşünce Derneği çelenk koymaya hazırlanırken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacağını anons etti. Askeri Bando’nun saygı duruşu komutu vermesiyle saygı duruşuna geçildi. Ancak Atatürkçü Düşünce Derneği ve diğer Sivil Toplum Kuruluşları, "Mustafa Kemal’in Askerleriyiz" şeklinde slogan atarak, çelenk koyma törenin sürmesini, saygı duruşu ve istiklal marşının daha sonra okunmasını istediler. Sloganların devam etmesi tartışmaların uzaması üzerine meydana gelen kargaşa ve gerginlik üzerine Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, milletvekilleriyle olaya müdahale etti. Tartışmalar, Öztürk’ün araya girmesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin ve diğer sivil toplum kuruluşlarının çelenklerini Anıta Koymaları ve selamlamalarıyla sona erdi.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Engellemek istediler ama...

KAYSERİ-GAZİLER, KUTLAMALARA TORUNLARIYLA BİRLİKTE KATILDI

30 AĞUSTOS Zafer Bayramı, Kayseri’de de coşkuyla kutlandı. Muharip gaziler, kutlamalara, torunlarıyla birlikte katıldı.

Kayseri’de Zafer Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Valilik’te, Vali Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Mehmet Özhaseki, tebrikleri kabul etti.

Ardından da Mustafa Kemalpaşa Bulvarı’ndaki resmi geçit başladı. Törene katılanların üzerleri tek tek arandı. Çevrede keskin nişancılar kuş uçurtmadı. Resmi geçitin yapıldığı caddedeki çöp konteynerleri geceden itibaren kaldırıldı. Protokol tribününde iki kez arama yapıldı. Daha sonra kara, hava ve jandarmaya ait askerler ve tanklar resmi geçit yaptı. Özellikle çocuklar bayramı ilgiyle izledi. Muharip gaziler de resmi geçite, torunlarıyla birlikte katıldı.

RİZE’DE VALİ TALİMAT VERDİ, PROTOKOL TÖRENİ AYAKTA İZLEDİ

RİZE’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde ilginç bir gelişme oldu. Törenin ilk bölümü sonrasında sunucunun anonsu ile kendilerine ayrılan oturma bölümüne gitmeye hazırlanan protokol üyeleri, Vali Nurullah Çakır’ın talimatı üzerine töreni ayakta izledi. Protokol için ayrılan platform da tören boyunca boş kaldı.

Engellemek istediler ama...

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90’ıncı yıl dönümü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Rize Valisi Nurullah Çakır, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İsmet Canseren, Belediye Başkanı AK Parti’li Halil Bakırcı ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı tören, Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törenin daha sonraki bölümünde ise ilginç bir gelişme oldu. Protokol üyeleri anonsla alanda kendilerine ayrılan yerlere çağrıldı. Bu sırada sunucuyla konuşan ve programın içeriğini soran Vali Çakır, ardından da oturulmayacağını ve protokolün tören boyunca ayakta duracağını söyledi. Protokolün yaklaşık 30 dakika boyunca ayakta izlediği program, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından şiirler okunmasıyla devam etti. Tören alanındaki oturma platformu da boş kaldı. Tören resmi geçitle sona erdi.

BURSA’DA’Kİ KUTLAMALARDA SAYGI DURUŞU KRİZİ

BURSA’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Atatürk Anıtı’nda saygı duruşu krizi yaşandı. Bursa Valisi Şahabettin Harput, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğğeneral Ümit Yılmaz ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ’ın çelenk koyduğu Atatürk Anıtı’nda saygı duruşunda bulunulmaması, törene katılan Cumhuriyet Kadınları Derneği üyelerinin tepkisine neden oldu. Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Yönetmelik değişti. Biz yönetmeliği uyguladık" derken, törene katılan CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, "Bu yapılan Atatürk’e yönelik bir aşındırma hareketidir" diye konuştu.

Bursa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90’ıncı yıldönümü kutlamalarına saygı duruşu krizi damga vurdu. Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı önünde başlayan kutlamalarda Bursa Valisi Şahabettin Harput, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, anıta çelenk bıraktı. Çelenk konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunulmadan İstiklal Marşı’nın okunduğu tören sonrası protokol üyeleri, bayramlaşma için tarihi Heykel Valilik binasına geçerken, kutlamaya katılan Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, bu duruma tepki gösterdi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Sultan Yurdanul, geçen yıllarda saygı duruşunda bulunulmasına rağmen bu yıl bu uygulamanın kaldırılmasına bir anlam veredemediklerini belirtti. Kadınlar, tepki için Atatürk Anıtı’nın önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Yurdanul, "Nasıl oluyor da saygı duruşu kaldırılıyor? Şehide bugün saygı duymayacağız da ne zaman duyacağız" dedi.

VALİ HARPUT: YÖNETMELİĞİ UYGULADIK

Tarihi Valilik binasında kutlamaları kabul eden Bursa Valisi Şahabettin Harput ise konuyla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Daha önce çelenk yönetmeliğinin değiştiği gibi bu konuda da yönetmelik değişti. Saygı duruşu nerede bulunulur, nerede bulunulmaz, biz bu yönetmeliği uyguladık. Bu konular değerlendirilir. Bu konuda gerçekten bir eksiklik, bir ihtiyaç olursa tekrar gündeme getirilir. Program, tamamıyla yönetmeliğin uygun gördüğü hususlarda yapılmıştır. Bizim unuttuğumuz bir durum söz konusu değil."

CHP’Lİ TAYAN: ATATÜRK’E KARŞI AŞINDIRMA HAREKETİ

Valilikteki bayramlaşmaya katılan CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan ise yönetmeliğin değişmesi söz konusuysa bunun gerçekten büyük bir ayıp olduğunu belirtti. Tayan şunları söyledi:

"Bu yapılan, Atatürk’e karşı bir aşındırma hareketidir. Geçmişte yönetmelik yoksa da uygulama vardı. Bu bir gelenektir. Bu geleneğe uyulması gerekiyordu. Eğer bu yönetmelik değişmişse, bu bir facia ve ayıptır. Bayramlarımızın kutlanmasında elleri, ayakları titreyen bugünkü iktidarın, Cumhuriyetimizin temel niteliklerini, taşlarını aşındırmaya yönelik programlı ve planlı uygulamaları neticesinde bugünlere geldik. Anlaşılıyor ki ileride bu bayramlardan bahsetmek, büyük bir fırsat olacaktır. Büyük zorluklar içinde bu bayramlardan bahseder hale geleceğiz. Gelinen noktayı protesto ve esef ediyoruz."

Bursa’daki törenler, daha sonra Atatürk Caddesi’nde düzenlenen resmi geçit ile sona erdi.

VATAN CADDESİ’NDE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI

30 Ağustos Zafer Bayramı için İstanbul’daki resmi tören Vatan Caddesi’nde yapıldı.

Tören İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman’ın vatandaşları selamlamasıyla başladı. Askeri geçit töreni öncesi tören komutanı 95’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakçı bir konuşma yaptı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü Türk ulusunun sonsuz desteğinden aldığını söyleyen Tarakçı, "90 yıl önce olduğu gibi bugün de ulusunun emrinde, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin bekası, bölünmez bütünlüğü, üniter ve ulus devlet yapısı ile yüce Türk ulusuna yönelmiş her türlü iç ve dış tehditi ortadan kaldırma azim ve kararlılığı içindedir" dedi.

Tarakçı’nın konuşmasının ardından geçit töreni yapıldı. Törene Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’ne ait birer birlik katıldı. 3 savaş uçağı ve 9 helikopterin geçişinin ardından zırhlı araçların Vatan Caddesi’nde ilerlemesiyle tören tamamlandı. Bu yıl ki törenlerin geçen yıllara göre kısa sürmesi dikkat çekti. Tören yaklaşık yarım saat sürdü. Törene vatandaşların katılımının da önceki yıllara oranla az olduğu görüldü.

TRAKYADA ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

30 AĞUSTOS Zafer Bayramı, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı. Edirne’de askeri bando ilk kez mehter marşı çalarken, Kırklareli’de sivil toplum kuruluşlarının üyeleri Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının yasaklanmasına tepki göstererek anıta karanfil bıraktı. Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ndeki törenlerde resmi geçit yapan tank arızalanınca çocuklar üzerine çıkıp hatıra fotoğrafı çektirdi.

Edirne’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90’ncı yıl dönümü törenleri sabah Atatürk Anıtı önünde başladı. Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi ve 54’üncü Mekanize Piyade Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci Atatürk Anıtı’na çelenk koydu, ardından da Valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Daha sonra törenler Talatpaşa Caddesi’nde devam etti. Vali Duruer, Belediye Başkanı Sedefçi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Demirci tören aracına binerek halkın bayramını kutladı.

Törende konuşmasına, Türkiye’nin geçmişte nice şehitler verilerek kurulduğunu söyleyerek başlayan Kurmay Yüzbaşı İsmail Bozkurt, "Bu büyük zafer, Türk bağımsızlığının kaynağı olmasının yanında ulusuna çağdaşlaşma yolunu açan modern çağın gerektirdiği siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal reformları gerçekleştiren Türk inkılabını başlatan bir kıvılcımdır. Geçmişte nice şehitler verilerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni üstün kuvvetlerle ve ileri teknoloji ürünü silahlarla yok etmeye çalışan düşmanlar bunu başaramayınca emellerine ulaşmak için daha önce olduğu gibi değişik yollarla bölünmez bütünlüğümüze kast etmek istiyorlar. Tarih boyunca milletinden aldığı güçle, her türlü iş ve dış tehdidi daire bertaraf eden Türk ordusu bugün de milletin emrinde her türlü görevi yapmaya hazırdır" dedi.

ASKERİ BANDO MEHTER MARŞI ÇALDI

Konuşmaların ardından resmi geçit törenine geçildi. 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı askeri bando ilk kez bir bayramda mehter marşları çaldı. Bandonun çaldığı marşlar eşliğinde askerler ve tanklar Talatpaşa Caddesi’nden geçiş yaptı. Ellerinde bayraklarla törenleri izlemeye gelenler, askerlerin geçişlerini ilgiyle ve alkışlarla izledi. Törenin ardından Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve 54’üncü Mekanize Piyade Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci’nin caddede yürüdüğü sırada askeri kamuflaj giyen küçük bir çocuk protokol üyelerine asker selamı verdi. Vali Duruer, küçük çocuğu kucağına alarak öptü.

ANITA KARANFİLLER BIRAKTILAR

Kırklareli’nde törenler sabah Vilayet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törene Vali Mustafa Yaman, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, sivil toplum kuruluşları ve askerler katıldı.

Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından Kırklareli ADD Şube Başkanı Nuriye Üstündağ, törenlerde sivil toplum kuruluşlarının Atatürk Anıtı’na çelenk koymasının yasaklanmasını kınayarak sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ile birlikte Atatürk Anıtı’na karanfiller bırakıldı. Kırklareli ADD Şube Başkanı Üstündağ, törenlerin kişiye bağlı olmadığını söyleyerek şunları söyledi:

"Kurtuluş olmadan kuruluş olamazdı. Bugün bütün olumsuzluklara rağmen bir vatana ve bayrağa sahip olabilmemizi, ordumuzun zaferi sonrasında Atatürk ve arkadaşlarınca kurulan Türkiye Cumhuriyeti ne borçluyuz. 29 Ekim, 23 Nisan ve 19 Mayıs törenlerini iptal eden iktidar, bu defa Cumhurbaşkanının hastalığını bahane ederek köşkteki resmi törenleri iptal etti. Ne var ki devlet kurumlarından devamlılık esastır. Bu törenlerin yapılması kişiye bağlı değildir. ’Padişahım sen çok yaşa’ demek için düzenlenmez. Devlet her koşulda temsil edilir. Esasen 30 Ağustos törenlerinin gerçek sahibi Kurtuluş Savaşı’nı 30 Ağustos’ta taçlandıran Türk Silahlı kuvvetleridir."

Açıklamanın ardından Valilik makamında Vali Mustafa Yaman gelen konukların tebriklerini kabul etti. Daha sonraki törenler Vilayet Meydanı’nda devam etti. Tören aracına binen Vali Mustafa Yaman, Belediye başkanı Cavit Çağlayan, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, halkın bayramını kutladı. Tören, geçit törenin ardından tamamlandı.

ÇORLU’DA TANK ARIZASI NEDENİYLE YOL KAPANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı, Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde yapılan törenle kutlandı. Kutlamalara AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanları katılmadı. Törenler, sabah Atatürk Anıtı’na Kaymakam Vekili Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Işık, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından çelenk konmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından törenler Atatürk Meydanı’nda devam etti. Protokol üyelerinin halkı selamlamasının ardından askeri birlikteki araçlar geçiş yaptı.

TANK HATIRASI

Geçiş yapan tanklardan biri, Cumhuriyet Meydanı’nda arızalandı. Yolu trafiğe kapatan tank, çocukların yoğun ilgisine neden oldu. Çok sayıda çocuk, tankın üzerine çıkarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Arızanın giderilmesinin ardından tank birliğine dönerken, cadde de trafiğe açıldı.

ÇİVRİL’DE KURTULUŞ YIL DÖNÜMÜ VE ZAFER BAYRAMI KUTLAMASINDA ÇELENK KRİZİ

DENİZLİ’nin Çivril İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90’ıncı yıl dönümü ile 30 Ağustos Zafer Bayramı bir arada kutlandı. Ancak CHP, İşçi Partisi (İP) ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) Atatürk anıtına koyduğu çelengin polis tarafından kaldırılması krize neden oldu.

Çivril İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90’ıncı yıldönümü ile 30 Ağustos Zafer Bayramı birlikte kutlandı. Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, partililere ve dernek yöneticilerine elindeki yönetmeliği göstererek, "Atatürk anıtına çelenk koyamazsınız, yasal değil" dedi. CHP ve ADD’liler ise çelenkleri kaldırmamakta direndi. Bunun üzerine polisle CHP’liler arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından polis CHP ile ADD’nin çelenklerini Atatürk anıtı önünden kaldırdı.

CHP Çivril İlçe Başkanı Mehmet Ali Şahan, "Yapılan davranış Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmıyor. Bugün Çivril’in hem kurtuluş gününü hem de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyoruz. Atatürk’e ve bu vatan için şehit düşmüş değerlere saygımızı göstermek istedik. Siyaset yapmıyoruz. Yapılan davranışı kınıyoruz" dedi.

ATAMIZLA BULUŞMAMIZ ENGELLENİYOR

CHP Denizli İl Başkanı Yıldırım Aycan da Türkiye genelinde, siyasi partilerle sivil toplum kuruluşlarının Atatürk anıtlarına çelenk konulmasının yasaklanmasını kınadı. CHP’lilerle Atatürk anıtı önünde kadar yürüyen Yıldırım Aycan, "Biz, yüreğimiz dolu olarak bayramı kutlamak istiyoruz. Ama birileri ulusal bayramlarımızı yalnız ve belirli bir zümrenin kutladığı tören haline getirmek, halkımızı bu bayramlardan mahrum kılmak istiyor. Biz, burada çelengimizi koyduk ama Türkiye’nin çok yerinde CHP’nin Atatürk anıtlarına çelenk koyması engellendi. Atamızla buluşmamız engelleniyor" diye konuştu.

MANİSA’DA ALTERNATİF KUTLAMA

Öte yandan, CHP Manisa İl ve Merkez ilçe teşkilatı Atatürk anıtına çelenk koymalarının engellenmesi üzerine alternatif kutlama düzenledi. Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan kutlama töreninde konuşan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ankara’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunu iptal etmesini, ardından AK Parti Manisa milletvekillerinin törenlere katılmamasını eleştirdi. Son iki yıldır 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonlarının terör ve deprem bahane edilerek iptal edildiğini hatırlatan Özel, "Devletin başından gelen bir rahatsızlık var. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, kulağındaki rahatsızlıktan dolayı rapor aldı ve bugünkü törenlere katılmadı. Resepsiyonu iptal etti" dedi.

RİZEDE ZAFER BAYRAMI YÜRÜYÜŞ GERGİNLİĞİ

RİZE’de 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Türkiye Gençlik Birliği Rize İl Başkanlığı’nca düzenlenen yürüyüş sırasında grup üyeleri ile polis arasında gerginlik çıktı.

Türkiye Gençlik Birliği’ne üyelerinden oluşan yaklaşık 150 kişilik grup, İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünde toplandı. Atatürk posteri açarak Cumhuriyet Caddesi’nden Atatürk Anıtı’na yürümek isteyen grubun önü polis tarafından kesildi. Yoldan yürümelerine izin verilmemesi üzerine kaldırımdan yürüyüşe geçen grup, ’Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek’ sloganı atmaya başladı. Bunun üzerine müdahale eden polis, anons yapılan megafonu gruptakilerin elinden aldı.

Göstericiler müdahaleyi protesto için kaldırımda oturma eylemi başlatınca bu kez caddedeki esnafla aralarında tartışma çıktı. Rize Sanayici İş Adamları Derneği eski Başkanı Enver Ak, işyeri önünde oturan gençleri, "Burada oturma eylemi yaparak benim ekmeğimle oynayamazsın" deyince gençlerden, "Mustafa Kemal olmasaydı sen bugün ekmek kazanamazdın, dükkanı açamazdın" cevabını aldı. Yaşanan gerginlik polisin araya girmesiyle önlendi.

Yürüyüşe devam eden grup Ak Parti Rize il binasının önünden geçerken, ’AKP şaşırma sabrımızı taşırma’ sloganı attı, gruba partililer alkışla cevap verdi. Cumhuriyet Meydanı’na gelen grup burada Onuncu Yıl Marşını söyledi, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okuyarak alandan ayrıldı.

Türkiye Gençlik Birliği Rize İl Başkanı Kemal Özgür Kahraman, yürüyüş sırasında megafonlarının polis tarafından alındığını, meydana önceden park ettikleri ve üzerinde ses sistemi bulunan kamyoneti de alana geldiklerinde yerinde bulamadıklarını söyledi. Kahraman, aracı polisin çektiğini söylerken, polis ise yanlış park eden araçların çekilmiş olabileceğini söylemekle yetindi.

CHP’Lİ İNCE; "BU ÜLKENİN DÜŞMEYEN KALESİ CHP’YE DİZ ÇÖKTÜREMEZSİNİZ’

YALOVA’da CHP İl Teşkilatı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla alternatif bir kutlama programı düzenledi. Anıta yeni prosedür gereği Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri dışında çelenk bırakılmamasını eleştiren CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "O çelenklerin sapı bir yerinize mi battı da engellemeye çalışıyorsunuz? Siz kendinizi ne zannediyorsunuz. Bu Cumhuriyet ve Atatürk sahipsiz mi? Bu ülkenin düşmeyen kalesi CHP’ye diz çöktüremezsiniz" dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla alternatif bir kutlama programı düzenleyen CHP Yalova İl Teşkilatı, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Düzenlenen törene CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile yaklaşık 200 partili katıldı. CHP örgütlerine, anıta çelenk konulmasına izin verilmemesini sert bir şekilde eleştiren İnce şunları söyledi:

"Biz kimseden izin istemiyoruz bilgi veriyoruz. İstanbul’daki CHP örgütlerimiz kaymakamlıklara müracaat edip Atatürk Anıtı’na çelenk koymak istediklerini bildiriyorlar. İlk olarak Kartal Kaymakamlığı ret cevabı veriyor. Grup Başkanvekilimiz Akif Hamzaçebi ve İstanbul milletvekillerimizle birlikte örgütümüze destek amaçlı oradaydık. Şunu herkes bilsin ki biz Recep Tayyip Erdoğan’dan izin istemiyoruz. Onun askeri konumundaki valilerinden, kaymakamlarından da izin istemiyoruz. Biz sadece bilgi veriyoruz. Biz bu ülkenin valilerinden ve kaymakamlarından Atatürk’ü anmak için kimseden izin istemiyoruz. Böyle bir izne ihtiyacımız yok. Bu millet bu günü kutlayacaktır. Stadyumları kapatıp bayramları kutlamayanlara Atatürk’ün kenti Yalova’dan sesleniyorum. Sabrımızın sonuna geldik. Unutmayın ki bu ülkenin kurumlarını diz çöktürebilirsiniz. Bu ülkenin kurumlarını ele geçirebilirsiniz. Ama bu ülkenin düşmeyen kalesi CHP’ye diz çöktüremezsiniz. Sizin arkanızda Ramsey’in ceketi var. CHP’nin arkasında Lozan var, Kurtuluş Savaşı var."

ERDOĞAN VE SAZ ARKADAŞLARI

Konuşmasında bir tarafta kutlama ve bayramda sevinip onu kutlayanların, diğer yanda ise karşı tarafın olduğunu söyleyen İnce, "Bugün burada Laz, Kürt, Çerkez kökenli yurttaşlarımız olabilir. Ama onların hepsi zafere inananlardır. Bir de zafere inanmayan 30 Ağustos günü kahreden Yunanlılar, İngilizler, Fransızlar ve İtalyanlar vardır. Ve son yıllarda kimse kusura bakmasın Recep Erdoğan ve saz arkadaşları vardır. Bunların anladığı dilden anlarım ben. Mangal gibi yüreğimiz var. Bu çelenklerin sapı bir yerinize mi battı da engellemeye çalışıyorsunuz. Kendinizi ne zannediyorsunuz siz. Bu Cumhuriyet ve Atatürk sahipsiz mi?" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı