Gazete Vatan Logo

Emekli promosyon ödemeleri | En yüksek promosyonu hangi banka veriyor?

İlk promosyonunu 1 Mart 2017’de alan emeklilerin taahhüdünün bitmesine 3 kaldı. Bankaların emeklilere sunduğu yeni promosyon teklifleri ise merakla bekleniyor. Taahhüdün bitmesine aylar kala, emekliler en fazla promosyonu hangi banka veriyor, diye soruyor. Promosyon tutarları ise bankalara ve alınan maaşlara göre değişiklik gösterebiliyor. İşte emekliye verilecek promosyon hakkında merak edilenler.

Emekli promosyon ödemeleri | En yüksek promosyonu hangi banka veriyor?

Emekli vatandaşın promosyon alabilmesi için 3 yıl emekli maaşını o bankadan alacağını taahhüt etmesi gerekiyor. Bankacılık sisteminde kullanılan bu promosyon uygulaması, emeklilerin bankadan 3 yıl süreyse almaları şartıyla, bir kere mahsus yapılan bir ödemedir. Emekli 3 yıl boyunca maaşını o bankadan alacağını taahhüt ettikten sonra, promosyondan ve bankanın sağladığı erken maaş, faturalara indirim, ücretsiz havale-EFT gibi ek fırsatlardan da yararlanabilir.

EMEKLİLER, BANKA PROMOSYONUNDA ARTIŞ İSTİYOR

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, "Bankaların emeklilerimize aylıkları karşılığında verdiği promosyonları, günümüzün ekonomik şartlarında anlamını yitirmiştir. Emeklilerin banka promosyonları, yeni yılda SGK, bankalar ve derneğimizce oluşturulacak bir komisyon tarafından günün koşulları dikkate alınarak artırılmalıdır’’ diyerek, emekliye promosyon verilmesi için yıllarca mücadele verdiklerini anımsatarak, mimarı oldukları işin takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Bin ile 2 bin lira arasında aylık alanlara üç yıllığına ödenen 375 liralık promosyonun, aylık 10 lira civarına geldiğine dikkati çeken Ergün, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bankaların emeklilerimize aylıkları karşılığında verdiği promosyonları, günümüzün ekonomik şartlarında anlamını yitirmiştir. Bu konuda bankaların tek taraflı dayatmalarına izin verilmemeli. Banka promosyonlarının tespitinde, kamu çalışanlarına yapılan ödemeler de dikkate alınmalı. Emeklilerin banka promosyonları, yeni yılda SGK, bankalar ve derneğimizce oluşturulacak bir komisyon tarafından günün koşulları dikkate alınarak artırılmalı."

BANKALARIN EMEKLİYE PROMOSYON ORANLARI

Ziraat Bankası

SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emeklisi 1000 TL altında olanlara 300TL, 1000 TL ila 2.000 arasında olanlara 375, emekli maaşı 2.000 TL üzerinde olanlara 450 TL tutarında promosyon ödüyor. Ziraat Bankası 3 yıllık peşin emekliye promosyon ödemesi de yapmaktadır. Örneğin; emekli maaşı olan 1000 TL altında olanların, tek seferde 900 TL alma hakkı var.

Garanti Bankası

Haberin Devamı

Garanti Bankası da emekliye promosyonda benzer bir politika belirlemiştir. Emekli maaşı 1000 TL’ye kadar olanlara 300 TL, 1000 – 2000 TL arasında olması halinde 375, 2.000 TL’nin üzerinde olması halinde ise; 450 TL promosyon ödemesi yapmaktadır. Garanti ayrıca emeklilere özel indirimli faiz oranlarıyla gelir belgesiz, destek, mortgage ve oto kredileri de sunuyor. Maaşlarını tek tuşla çekme imkânı ve kredilerde indirimli faiz oranları da emeklilere sağlanan ayrıcalıklardandır.

Akbank

Emekli aylığın, 1000 TL’ye kadar olması halinde 300 TL, 1.000 – 2.000 TL arasında olması halinde 375, 2.000 TL’nin üzerinde olması halinde 450 TL tutarında, emekliye promosyon ödenir.

Akbank ayrıca emekliye promosyon dışında, ATM’lerden ayda 2 kez ücretsiz para çekme, ücretsiz havale, EFT, kefilsiz ihtiyaç kredisi, bireysel kredilerde özel indirimler ve avantajlı faiz oranı imkanları da sağlıyor.

Denizbank

3 yıllık taahhüt veren emekliye promosyon oranları, 1.000 TL’ye kadar 300 TL, 1.000 – 2000 TL arası 375, 2.000 TL üzerine 450 TL’dir. Denizbank emekliye promosyon teklifi dışında, otomatik ödeme talimatı verenlere doğalgaz faturalarında yüzde 10 indirim, banka borçlarını ve maaşını Denizbank’a taşıyanlara, kefilsiz ve 60 ay vadeli kredi imkânı da sunuyor.

Haberin Devamı

ING Bank

İNG’nin emekliye promosyon oranları ise; 999 TL’ye kadar ise 300 TL, 1.000 TL – 1.999 TL arası ise 375 TL, 2.000 TL ve üzeri ise 450 TL’dir. Türkiye’deki tüm banka ATM’lerinden ücretsiz maaş çekme, maaş gününü beklemeden, hesapta para olmasa da nakit çekebilme imkânı, özel avantajlı faiz oranları ve ücretsiz tıbbi bilgi, danışmanlık hizmeti de sağlanan diğer avantajlardan bazılarıdır.

BANKA DEĞİŞTİRMEK MÜMKÜN!

Promosyon konusunda bir bankayla anlaşılmasına rağmen emekli, banka değiştirmek mümkündür.

Maaşını almak istediği bankanın şubesine gidip, hesap açmalı ve maaş aldığı bankaya bu isteğini bildirdiği, taktirde promosyon alsa da emekli bankasını değiştirebiliyor.

İKİNCİ PROMOSYON HAKKI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Emekli promosyonu 2020 ne zaman diye soran kişi sayısı da çok fazla.

Haberin Devamı

1 Mart 2017’de verilen emekliye promosyon Mart 2020’de sona eriyor. Emekli böylece Mart 2020’de ikinci promosyona için hak kazanacak.