Gazete Vatan Logo

En yeni ve en akıllı cepler Nisan’da geliyor

Barcelona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde gün ışığına çıktılar

Geçen hafta Barselona’da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi’nde mobil endüstrinin 1.5 trilyon dolara ulaşan gelirinin 2015 sonuna kadar 1.9 trilyon doları bulacağı açıklandı. Mobil abone sayısı da 3.6 milyardan 4.6 milyara çıkacak. Cep telefonu üreticileri birbiri ardına tanıttıkları yeni ürünleriyle büyüyen pazardan pay kapmak için yarışıyor. Biz de sizin için yeni modelleri inceledik.

GSM Birliği (GSMA) tarafından 26’ncısı düzenlenen dünyanın en büyük mobil iletişim ve teknoloji fuarı Mobile World Congress (Mobil Dünya Kongresi) geçen hafta Barselona’da yapıldı. GSMA’in kongrede açıkladığı rapora göre, mobil endüstri geçtiğimiz yıl 1.5 trilyon dolar gelire sahipken, bu değer 2015 sonuna kadar 1.9 trilyon dolara ulaşacak. 2015 yılına kadar dünyada 8 milyon olan mobil alanda çalışan sayısının 10 milyona, mobil abone sayısının da 3.6 milyardan 4.6 milyara çıkacak. Mobil dünyaya yapılan yatırım harcaması ise 189 milyar dolar.

Su ve toz geçirmiyor

4G teknolojisinin de denendiği kongrede, Telefonica, Alcatel-Lucent ve Samsung, bu bağlantıyla cep telefonundan 100 megabyte’a kadar hızla internette dolaşım olabileceğini gösterdi. Biz de sizler için kongrede gün yüzüne çıkan yeni akıllı cep telefonlarını inceledik. Sony Mobile Communications’ın kongrede tanıttığı Sony Xperia serisinin yeni üyeleri Xperia P ve Xperia U serisiyle premium eğlence anlayışı vaat ediyor. Yeni Xperia P ve Xperia U modellerinin gücünün arkasında Mobile BRAVIA Engine teknolojisi yer alıyor. Mükemmel netlikte görüntü sağlayan Reality Display ve tek bir tuşa basılarak kamerayı uyku durumundan fotoğraf çekme durumuna 1 saniyenin biraz üzerinde bir sürede geçmesini sağlayan hızlı çekim özellikleri Xperia P ve Xperia U’yu farklı kılıyor. Yeni Xperia P ve Xperia U’nun üstün performansını 1 GHz’lik çift çekirdekli güçlü bir işlemci sağlıyor. HD kayıt yapabilen, 2D ve 3D panoramik fotoğraflar için 8MP Exmor R kamerasını kullanan Xperia P, tüm bu içerikleri herhangi bir ekranda paylaşabilmek için HDMI ve DLNA bağlantısı kullanıyor.

Yeni Xperia U, Sony’nin eğlence içeriğini şık ve kompakt bir tasarımda birleştiriyor. Müzik oynatıcının içindeki xLoud ve Sony 3D surround ses teknolojileri ile kullanıcılara canlı ve güçlü bir ses deneyimi yaşatıryor. Yeni Xperia P, NFC uygulamalarına erişim sağlayan Xperia SmartTags teknolojisi ile hayatı kolaylaştırırken Android platform 2.3 (Gingerbread)’ün tüm olanaklarını beraberinde getiriyor. Yeni ürünler 2012’nin ikinci çeyreğinde kullanıcılarla buluşacak.

HTC, Android 4.0 (ICS) ile HTC Sense 4’ü, HTC One serisinde bir araya getirildi. HTC kullanıcı deneyimlerinin en yeni versiyonu olan HTC ImageSense, sadece HTC One’da bulunan yeni kamera ve görüntüleme özellikleriyle kendini gösteriyor. Video Pic ile aynı anda hem fotoğraf hem de video çekimi yapabilirsiniz. HTC Sense 4’e entegre edilen Dropbox, HTC One sahiplerinin 2 yıl boyunca ücretsiz olarak kullanabilecekleri 25 GB boyutunda Dropbox alanı da sağlıyor.

7.9 mm ile en ince telefon

Bu alan, 10 binden fazla yüksek kaliteli fotoğrafı saklamanıza yetiyor. HTC One’ın ayrıca Corning Gorilla Glass ile korunan, 3-D cama sahip 4.7 inç, 720 p HD ekranı var. 7.9 mm’lik tasarımı le şirketin şu ana kadar çıkardığı en ince telefon. HTC One serisi, dünya çapında 140’tan fazla telefon operatörü ve distribütör aracılığıyla Nisan ayında tüm dünyada piyasaya sunulacak. Türkiye’de Avea, Turkcell ve Vodafone aracılığı ile satılacak.

2012’nin sonuna doğru Avrupa akıllı telefon pazarına gireceğini açıklayan Japon Fujitsu, ultra hızlı ve dünyanın en ince su ve toz geçirmez akıllı telefonu F07D’yi görücüye çıkardı. Android 4.0 işletim sistemli cihaz, 4.6 inç ekran, 13.1 MP kameraya sahip. F07D 1.5 metre derinlikte 30 dakika çalışabiliyor.

Nokia’nın yeni modelleri arasında Windows Phone için başlangıç noktası olan Lumia serisinin en ekonomik üyesi Lumia 610, Lumia 900, Nokia 808 PureView ve daha da ‘akıllı’ hale gelen yeni Asha var. Nokia, Lumia serisi içindeki en ekonomik telefon olan Nokia Lumia 610 ile Nokia Windows Phone işletim sistemli ürün portföyünü genişletmenin yanı sıra oldukça beğeni toplayan Lumia 900’ün ABD dışındaki pazarlarda da tanıtılmasını hedefledi. Lumia 610; sosyal ağlar, internet, müzik, oyunlar ve navigasyonun yanı sıra Windows Phone Marketplace’te yer alan binlerce uygulamaya kolay erişim sağlıyor. Lumia 610, 2012’nin ikinci çeyreğinde piyasaya çıkacak.

Nokia Reading’i tanıttı

Telefonun 4.3 inç ClearBlack AMOLED ekranı ve yüksek kapasiteli bataryası ile üstün içerik deneyimi dünyanın dört bir yanında daha fazla ülkede sunulacak. Nokia 808 PureView ise gelecek yıllarda Nokia cihazlarında pek çok üstün görüntü deneyimine olanak tanıyacak Nokia PureView görüntü teknolojisinin yer aldığı ilk akıllı telefon. Nokia başlı başına bütünleşik e-okuma deneyimi sunan Nokia Reading’i de tanıttı. Nokia Reading yeni kitap ve sesli kitapları okumayı kolaylaştırıyor ve pek çok dilde içeriğe ve kapsamlı bir kataloğa çevrimdışı erişim imkanı sunuyor.

Panasonic de Avrupa pazarına yönelik .5GHz işlemcili ve Android TM 4.0 (Ice Cream Sandwich) işletim sistemine sahip akıllı telefonu ELUGA power’ı tanıttı. Cihazın Qualcomm Snapdragon TM S4 çift çekirdekli işlemcisi ve 5 inçlik HD LCD ekranı (1280x720) bulunuyor. Bu akıllı telefonda 1080 pixel’lik Full HD videolar da oynatılabiliyor. ELUGA power’ın kullandığı Android 4.0 işletim sistemi de ürünün NFC (Yakın Alan İletişimi) özelliğini destekliyor ve kullanıcıların kablosuz şekilde ödeme yapabilmesine imkan sağlıyor.

Huawei, kongrede en hızlı dört çekirdekli işlemciye sahip akıllı telefonu Huawei Ascend D quad ile dikkat çekti. Huawei’nin 4 çekirdekli ve 1.2 GHz/1.5 GHz hızındaki K3V2 işlemcisine sahip olan yeni telefonu, 4.5 inç ebatlı telefonlar arasındaki en kompakt forma sahip. Ascend D quad, Android 4.0 işletim sistemi ve Huawei’nin geliştirdiği, yüzde 30’a varan enerji tasarrufu sağlayan güç yönetimi ile tüketiciler için en iyi kombinasyonu bünyesinde topluyor. Nisan 2012’den itibaren satışta olacak.

2 SANİYE SONRA SINIRSIZ FOTO!

HTC One ile 0.7 saniyede fotoğraf çekmek mümkün. Otomatik odaklanma özelliğiyle deklanşöre bastıktan 0.2 saniye sonra neredeyse sınırsız art arda fotoğraf çekebilirsiniz.

EN PARLAK GÖRÜNTÜ DENEYİMİ

Xperia P, Sony’nin akıllı telefonda ilk kez sunduğu WhiteMagic ekran teknolojisini barındırıyor. Bu teknoloji ister plajda ister kayak pistinde en parlak görüntü deneyimini sunuyor.

BİNLERCE UYGULAMAYA ERİŞİM VAR

Lumia 610 ve Lumia 900, Nokia’nın yeni akıllı cepleri. Lumia 610; sosyal ağlar, internet, müzik, oyun ve navigasyonun yanı sıra Windows Phone Marketplace’teki binlerce uygulamaya erişim sağlıyor.

HUAWEI’DEN EN HIZLI AKILLI CEP!

Huawei’nin en hızlı 4 çekirdekli işlemciye sahip modeli olan Ascend D quad’ın inç başına 330 piksel çözünürlük sunan ekranı, direkt güneş ışığı altında bile kristal netliğinde görüntü sağlıyor.

Haberin Devamı