Gazete Vatan Logo

En ‘Sportive’ büyüme için yatırım yapacak

19 şehirde 33 mağazası olan Sportive, 2017’yi yüzde 15 büyüme ile kapatmayı hedefliyor. Sportive Genel Müdürü Zeynep Selgur, “5 yıl önce ikincil lokasyonlarda 11 mağazaya sahipken, şu anda birincil lokasyonlarda 33 mağazamız var. Yatırım ve yenilemelerimiz devam edecek” diye konuştu

En ‘Sportive’ büyüme için yatırım yapacak

Sportive A.Ş., Türkiye’nin en yaygın markalı spor perakendecisi... Sportive’in kökeni 1980’lerin sonunda kurulan, toptan spor malzemeleri tedarikçisi Toksöz Spor Malzemeleri’ne dayanıyor. Sportive markasının ilk mağazası 2005’te İstanbul Merter’de hizmete girdi. Sportive’e 2012’de İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı yatırımcı olarak iştirak etti, Zafer Parlar da İstventures şirketi ile ortaklığına dahil oldu. 12 milyonun üzerinde müşteriye ulaşan Sportive’de Arena, Head, O’Neill, Puma, Columbia, Hummel, New Balance, Under Armour, Nike ve Adidas’ın da aralarında olduğu 100’ün üzerinde markanın ürünleri satılıyor. Geçen yıl ciro hedefi 170 milyon TL’nin üzerindeydi. Bu yılki hedef yüzde 15 büyümek.

Sportive Genel Müdürü Zeynep Selgur, 2017’nin kendileri için verimlilik yılı olduğunu söyledi. Selgur, “Sportive, şu an 19 şehirde 33 mağazası ve 30 bin metrekareye yakın satış alanıyla hizmet veren Türkiye’nin en yaygın çok markalı spor perakendecisi konumunda. 2017 bizim için verimlilik yılıydı. Stratejik planlamalarımız çerçevesinde uygun gördüğümüz lokasyonlarda yatırımlarımıza devam edeceğiz. 2017’nin ilk 6 ayında İstanbul’un güçlü lokasyonlarında 3 yeni mağazamızla hizmet vermeye başladık. Mall of İstanbul, Maltepe Park ve Brandium’da yer alan bu mağazalarımızda çok başarılı sonuçlar elde ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Online’ın payı artacak

Büyümeyi tek başına mağaza açılışı olarak değerlendirmenin gerçekçi bir yaklaşım olmayacağına da vurgu yapan Selgur, sözlerine şöyle devam etti: “Sektörün uluslararası gurularından Amerikalı Gwen Manto’dan danışmanlık hizmeti alıyoruz. Bunun sonucunda sene başından bu yana hali hazırda hizmet veren 3 mağazamızı konsept olarak yeniledik. Bu yenilemeler ciromuzu da olumlu yönde etkiliyor. Sportive olarak bundan 5 yıl önce

ikincil lokasyonlarda 11 mağazaya sahipken şu anda birincil lokasyonlarda 33 mağazayla hizmet veriyoruz. Yatırımlarımız ve yenilemelerimiz devam edecek. 2017’yi bir önceki yıla göre yüzde 15’lik bir büyüme ile kapatmayı hedefliyoruz. 2016 yılında toplam ciromuzun yüzde 4.3’ünü internet satışlarından elde ettik. 2017 yılı sonunda online satış payını yüzde 6.3’e çıkarmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

5 milyar TL’lik satış var

Türkiye’de spor perakendesi ciddi bir sektöre dönüştü. Dünyada 310 milyar dolarlık bir pazar var. Türkiye’de Sportive’in de aralarında olduğu 5 büyük oyuncu baz alındığında 5 milyar TL’lik bir yıllık satış söz konusu... Zeynep Selgur, Türkye’deki müşteri tercihleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Ciro olarak spor ayakkabı kategorisi hâlâ sektörde en yoğun satışı olan ürün serisi diyebiliriz. Sportive’de de cirosal bazda yüzde 48’lik bir oranla ilk sırada ayakkabı kategorisi geliyor. Bu kategoriyi yüzde 31 ile tekstil, yüzde 21 oranıyla da ekipman izliyor. Sportive özellikle ekipman alanında rakiplerinden çok güçlü ve farklılaşmış bir marka. Türkiye’nin en büyük yerli çok markalı spor perakendecisiyiz ve bu alanda liderliğimizi sürdüreceğiz.”
Başarı Hikayesi ödülü alan ilk Türk markası
Zeynep Selgur, online satış kanalları ile 2013 yılından beri hizmet verdiklerini hatırlattı. Selgur, şöyle devam etti: “Sportive, Türkiye’nin en yaygın çok markalı spor perakendecisi olmasının yanında Türkiye’nin en büyük online spor mağazası aynı zamanda. Teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve altyapı çalışmalarımızı da buna paralel olarak iyileştiriyoruz. Bu alanda da sektörün öncüsü olmaya her zaman özen gösteriyoruz. Hatta bu başarımızı bir ödülle de taçlandırdık. Dünya çapında 150 binden fazla işletme tarafından kullanılan açık kaynaklı, özgür e-ticaret web uygulaması Magento’nun her yıl yaklaşık 250 bin web sitesi arasından seçtiği Başarı Hikayesi ödülüne layık görülen ilk Türk markasıyız.”

Haberin Devamı