Gazete Vatan Logo

En memnun üniversiteliler Eskişehir'de!

Türkiye’de üniversite şehirlerinin öğrencilerin beklentilerine ne düzeyde cevap verebildiği araştırıldığında ilk üç sırayı Eskişehir, Antalya ve Aydın aldı

En memnun üniversiteliler Eskişehir'de!

Üniversite öğrenciliği herkesin hayatının önemli bir dönemidir. Sadece iyi bir üniversitede okumak , kişinin bu yılları ne derecede verimli geçtiğini tek başına belirlemekte yeterli olamaz. Üniversite yıllarında yetişkinliğe ve profesyonel hayata atılırken nasıl bir çevre ve şehirde bulunulduğunun önemi yüksek. Türkiye’de üniversite şehirlerinin öğrencilerin beklentilerine ne düzeyde cevap verebildiği üzerine araştırmalara rastlanmıyor.

Üniversite öğrencileri okuduğu şehirden ve halkından ne kadar memnun? Elinizdeki çalışma, bu soruya cevap aramakta ve üniversite şehirlerini öğrencilerin memnuniyet derecesine göre sıralamaktadır.

27 şehirden memnuniyet

Şehirden memnuniyet; ulaşım olanakları, şehirde kendini güvende hissetme, eğlence, spor, esnafla ilişkiler, öğrencilere karşı halkın tutumu, gezi, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler ve sağlık sorunlarının çözümü gibi konularda üniversite öğrencilerin okudukları şehre ilişkin memnuniyetlerini ölçüyor. Çalışma, ‘Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’ TÜMA’nın bir parçası olup, araştırmada verileri 2018 yılında 81 ildeki 109 devlet ve 63 vakıf olmak üzere 172 üniversitede öğrenim gören 26 bin 513 öğrenciden toplandı. Ölçekten alınabilecek en düşük puan 10 en yüksek ise 100’dür. Türkiye’de sadece 27 şehirden öğrenciler memnuniyet hissederken, 36 şehir öğrencilerine memnuniyetsizlik hissini yaşatıyor. Memnuniyetin düşük olduğu 48 şehir ise öğrenci memnuniyeti konusunda bir duyarlılığa sahip olma konusunda, öğrencilerden oldukça tepki görüyor.

Haberin Devamı