Gazete Vatan Logo

En ince 5x zoom bu kamerada

Kodak EasyShare M590 sosyal ağ özelikleriyle fotoğrafları kolaylıkla paylaşmalarını sağlıyor

EASTMAN Kodak Company’nin bu ay piyasaya çıkan yeni dijital kamera modeli Kodak EasyShare M590 sosyal ağ özelikleriyle kullanıcılara fotoğraflarını kolaylıkla ve anında paylaşmalarını sağlıyor. Kullanıcılar kameranın Kodak’a özgü “Paylaş” butonu ile fotoğraflarını etiketleyebiliyor ve çektikleri video görüntülerini sosyal paylaşım sitelerine yükleyebiliyor. EasyShare M590 ile HD kalitesinde fotoğraf çekimi ve video kayıt da mümkün. Dünyanın en ince 5X zoom kamerasına sahip olan ürünün fiyatı 489 TL.

Maliyet ve verimlilik hesabı kiralık yazıcı trendi başlattı

ARTIK yazıcıda fonksiyon, verimlilik ve sayfa başına maliyete dikkat eden şirketler, yazıcı sektöründeki trendleri değiştirdi. Geçen yıl krizin etkisiyle makine satışlarının yüzde 25 düştüğü sektörde kiralama veya kopya başı anlaşmalar tercih edilir hale geldi. Pazarda kiralık cihazların oranı ise yüzde 20’yi aştı

Türkiye’de lazer yazıcı pazarında ilginç gelişmeler oluyor. Artık yazıcıda fonksiyon, verimlilik ve sayfa başına maliyete dikkat eden şirketler, yazıcı sektöründeki trendleri değiştirdi. Geçen yıl krizin etkisiyle makine satışlarının yüzde 25 düştüğü sektörde kiralama veya kopya başı anlaşmalar makina satın almanın önüne geçti. KOBİ’lerle özel ve resmi kurumlarda kiralık cihazların oranı yüzde 20’yi aştı.

Yazılımlar ön plana çıktı

250 milyon dolarlık hacmi olan ve geçen yıl 450 binin üzerinde yazıcının satıldığı sektörü değerlendiren Konica Minolta’nın Türkiye Distribütörü Transteknik Teknoloji’nin Printer Grubu Satış ve Pazarlama Müdürü Serkan Sönmez, artık yazılımların öne çıktığına dikkat çekti.

Özellikle büyük şirketlerin baskı ve dokümantasyona bakışının değiştiğini kaydeden Sönmez, “Artık şirketler cihaz almayı fazla tercih etmiyor. Kiralamada ciddi artış var. Eskiden yazıcı ve fotokopi makinesi vardı. Şimdi ikisi tek makinede birleşti. Boyutlar çok küçüldü. A3’ün tüm özellikleri artık A4’lere geçti. Toner ve yazılım teknolojileri çok gelişti. Artık terzi gibi tüm cihazları istediğiniz hale getirebiliyorsunuz. Kullanım adedinden kullanıcı sayısına göre istediğiniz her detayı kontrol edebilirsiniz” diye konuştu.

Renkli cihaz talebi artıyor

Pazarda talebin yüzde 90’ının hâlâ siyah-beyaz yazıcılara olduğunu kaydeden Sönmez, renkli cihaz talebindeki artış trendinin başladığını vurguladı. Sönmez, bu yıl renkli cihazların pazar payının yüzde 10’dan yüzde 14’lere çıkmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

Sönmez, sektör genelinde ise yılın yüzde 10 bir büyümeyle kapanmasının beklendiğini belirtti. Konica Minolta’nın faaliyetleri hakkında da bilgi veren Serkan Sönmez, şirketin yeni toner teknolojisinin karbondioksit salınımını yüzde 40 azalttığını anlattı. Sönmez, şöyle konuştu: “Konica Minolta, özellikle çıktı kalitesinin arttırılması ve çevreye verilen zararın minimuma indirilmesi amacıyla toner teknolojisini sürekli yeniliyor. Son olarak HD Simitri Polimerize toner ve fusing (ısıtma-kurutma) teknolojisi sayesinde hem çevrenin korunmasına katkıda bulunuyor hem de elektrik tüketimini minimuma indiriyor.”

PAZAR PAYIMIZ % 11

SERKAN Sönmez, Transteknik Teknoloji’nin 2009 yılını renkli lazer kategorisinde adetsel olarak yüzde 11 pazar payıyla kapadığını söyledi. Sönmez, “Bu yıl 7 adet dağıtıcı ve 100 bayiden oluşan printer dağıtım ağı sayesinde özellikle üst segmentteki ürünlerin satışını arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

PARFÜM SIKAN YAZICI GELİYOR

Konica Minolta’nın Zencube konsepti altında geliştirdiği cihazda 6 ayrı oda parfümü var. Önümüzdeki aylarda Türkiye’ye gelecek olan Konica Minolta Bizhub 43 çok fonksiyonlu yazıcı, her baskıdan sonra oda parfümü sıkıyor.

Türk pazarı siyah-beyaz!

- A4 lazer yazıcıların pazar büyüklüğü 210 milyon doların üzerinde.

- Bu rakamın 170 milyon dolarlık kısmı siyah-beyaz, 41 milyon dolarlık bölümü renkli cihazlardan oluşuyor.

- Yıllık satışın 20 bin adet civarında gerçekleştiği A3 pazarının büyüklüğü ise 82.5 milyon dolar.

- Bunun da 65.5 milyon dolarlık bölümü siyah-beyaz ürünlerden oluşuyor.

RIM’den yeni BlackBerry Bold 9780

RESEARCH In Motion (RIM) BlackBerry Bold serisi akıllı telefonlarına bir yenisini ekleyerek BlackBerry Bold 9780’i görücüye çıkardı. Kullanımı kolay klavyesi ve optik trackpad ile yeni BlackBerry Bold 9780 gelişmiş iletişim ve multimedya özellikleri sunuyor. BlackBerry Bold 9780, BlackBerry 6 işletim sistemiyle sunulan ilk BlackBerry Bold serisi akıllı telefon olma özelliğini de taşıyor. Yeni cihaz, dünya çapındaki 3G ağlarını destekliyor ve Wi-Fi’ın yanı sıra konum bazlı uygulamalar için GPS desteği sağlıyor. BlackBerry Bold 9780 ayrıca otomatik odaklama, sahne modları, görüntü sabitleme, flaş ve video kayıt özelliği olan 5MP kamera ile birlikte geliyor. 512 MB flash bellek ile sunulan BlackBerry Bold 9780, 32 GB’a kadar ek bellek kullanımını da destekliyor.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi Promer

TÜRKİYE’NİN en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerine Avrupa’ya ve dünyaya açılma fırsatları sunan Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye Programı’nın 2010 yılı sonuçları açıklandı. 5. yılını dolduran ve sponsorluğunu Türk Telekom’un yaptığı Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2010 Programı’nda birinciliği son 5 yılda yüzde 4.967 büyüyen Promer kazandı. İkinciliği yüzde 4.515 büyüyen Digital Planet, üçüncülüğü yüzde 2.394 büyüme ile sahibinden.com aldı. Promer sağlık sektörü için yazılım, donanım ve altyapı çözümleri sunuyor.

Güçlü büyüme süreci

Türk Telekom Teknoloji Özel Ödülü’nü geçen yıl olduğu gibi STM Savunma alırken, Big Stars kategorisinde de yine Aselsan birinci sırada yer aldı. Sonuçları değerlendiren Deloitte Türkiye Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Lideri ve Ortak Oktay Aktolun, “Geçen yıl yaşanan ağır küresel krizin ardından ekonomimizin yeniden güçlü bir büyüme sürecine girdiğini görmek hepimizi sevindiriyor. Ancak krizin etkilerinin tamamen giderilmiş olduğunu söylemek mümkün değil. Bu sene, Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2010 Programı’nda ortalama büyüme oranında düşüş yaşanmasına karşın, içinden geçtiğimiz bu zor dönem dikkate alındığında Türk teknoloji şirketlerinin gösterdiği performans ve elde ettikleri başarı çok etkileyici” dedi.

Acer üçüncü boyuta geçti!

ACER, Aspire 5745DG modeliyle 3D dünyasına katıldı. Yeni Acer, NVIDIA 3D Vision gözlükle satılacak. 15.6 inç CineCrystal 120 Hz ekranı olan üründe Nvidia GeForce GT 425M ekran kartı bulunuyor. Ekran kartı 1024 MB olmasına rağmen sistem belleği desteğiyle 4606 MB’a kadar yükseltilebiliyor. Ürünün sahip olduğu sistem belleği ise 4 GB. Bluray sürücü ve HDCP destekli HDMI görüntü çıkışı sayesinde salondaki LDC TV’nize bağlanabilen üründe Dolby Home Theatre ile ses kalitesi yükseltilmiş. Acer Arcade Deluxe yazılımı ise 2D görüntü ve videoları 3D’ye çevirebiliyor. Aralık ayında ülkemizde satışa çıkacak olann Acer Aspire 5745DG fiyatı 1.499 dolar olacak.

Nokia C3 Vodafone ile geldi

Vodafone, Nokia’nin yeni telefonu Nokia C3’ü Türk tüketicisiyle buluşturuyor. Nokia C3’e sahip olmak için, Vodafone Cep Avantaj tarifelerinden birine abone olup 18 ay boyunca ayda sadece 18 TL ek ücret ödemek yeterli. İlk ay Vodafone’lularla 5 bin SMS ve 1 GB internet de Vodafone’dan hediye. Nokia’nın mobil internet ve sosyal iletişim odaklı cihazı C3, 2,4 inç’lik ekranıyla web sayfalarını görüntülemede ve mobil internet kullanımında rahatlık sağlıyor. OVI servislerine ve sosyal ağlara bağlanırken net bir görüntü sunan ekran, 2 megapiksel kameranın çektiği resim ve videoları da canlı biçimde gösteriyor. Nokia C3, kullanım sıklığına göre 7 ile 30 saat arası etkin kullanma süresi, 500 ile 1.000 saate kadar da bekleme süresi sunabiliyor.

Haberin Devamı