Gazete Vatan Logo

En hızlıların hızı % 438

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi yarışması sonuçlandı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, bu şirketlerin ortalama büyümesinin % 438 olduğunu belirterek, “Bu müthiş bir rakam. Türkiye’deki milli gelir artışının 12 kat üzerinde” dedi

En hızlıların hızı % 438

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, TEPAV işbirliğiyle yapılan Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri yarışması sonuçlandı. Yarışma sonuçları TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen tören ile açıklandı. M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğindeki törene Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de katıldı. Törende konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, dyarışma sonucunda Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin 2012-2015 dönemindeki ortalama büyümesinin yüzde 438 olduğunu belirterek, “Bu müthiş bir rakam. Türkiye’deki milli gelir artışının 12 kat üzerinde bir performans gösterdiler” dedi.

Anadolu yükseliyor

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 firmasına ilişkin listeyi oluştururken başvuru yapan şirketlerin 2012-2015 dönemindeki ciro artış hızlarını dikkate aldıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu,

listede 3 büyük şehir dışında 22 şehirden şirketler yer aldığına dikkati çekti.

Hisarcıklıoğlu, “Anadolu’nun yükselişi açık bir şekilde görülüyor. Dün Başbakanımızın lansmanını yaptığı, Cazibe Merkezleri Programı’ndaki 23 ilden Türkiye 100 sıralamasına giren bir şirketimiz var ki o da Tunceli’den. İnanıyorum ki, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki 23 ili kapsayan bu destek ve teşviklerden sonra, gelecek yıl yapacağımız Türkiye 100 sıralamasına bu illerden çok daha fazla şirket girecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yarışmayla girişimci rol modelleri sayısının artmasını amaçladıklarına işaret eden Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “Her şirket yeni girişimcilere örnek olsun istiyoruz. Listedeki şirketler bunu zaten yapıyorlar. Listedeki 100 şirketten 40’ı, çalışanlarının kendi işlerini kurmalarına destek vermiş. Bu şekilde kurulan ve halen faaliyette olan 192 şirket var. Yani bu şirketler hali hazırda girişimci yetiştiren birer okul.”

Birinci Antalyalı Ares oldu

Yarışmada birinciliği Antalya’dan Ares Tersanecilik elde etti. Bu firmayı Kocaeli’nden Best Modüler Mobilya ve Es Group Denizcilik, İstanbul’dan Dönersan Döner takip etti. Listede İstanbul’dan 39, Kocaeli’nden 8, İzmir’den 7, Adana, Ankara ve Antalya’dan 5’er, Gaziantep’ten 4, Bursa ve Kayseri’den 3’er şirket yer aldı. Sektörel olarak toptan ticaret 24 firma ile listedeilk sırayı aldı. Bu sektörü, 8’er firma ile gıda ürünleri imalatı ile bilgisayar programlama, 6’şar firma ile kauçuk ve plastik ile fabrikasyon metal ürünleri imalatı sektörleri izledi.

Haberin Devamı