Gazete Vatan Logo

En hassas noktam çocuklar

Farklı sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle bilinen Elif Gönlüm "Çocuklara gelebilecek her türlü zarar canımı yakıyor. Bu konu önceliğim” diyor

En hassas noktam çocuklar

Toplum yararına birçok farklı projede gönüllü olarak yer alan Elif Gönlüm son olarak “Kadınlar ve Gençler Güçlensin, Destek Sensin” projesine verdiği destekle dikkat çekiyor. Çocuklar hassas noktam diyen Gönlüm, "Çocuklara gelebilecek her türlü zarar benim canımı yakıyor. Dolayısıyla toplumsal mesajlar veren sosyal sorumluluk projelerinde önce çocuk konusunu önemsiyorum. Benim için anneler, çocuklar ve sonraki aşama olan gençler de çok önemli" diyor.

Sosyal sorumluluk projeleri denince ilk akla gelen isimlerdensiniz...

İnsanlara faydalı olmak beni çok mutlu ediyor. Beni faydalı ve içten buluyorlar ki birlikte projeler için yol alıyorlar.

Bu projelere katılırken nelere dikkat ediyorsunuz?

Hedefe odaklı biri olduğum için, dikkat ettiğim şey de projelerin asıl amacı. Bu projeler, genelde çocuk, anne, baba, okul ve sağlık üzerine oluyor. Eğitimi de mümkün oldukça destekliyorum.

Özel yaşamınızda nasıl yaşamaya ve örnek olmaya gayret ediyorsunuz?

Doğal biriyim. Olduğum şekilde ve sahip olduğum değerlerle yaşarım. Mevlana’nın "Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol" sözünü çok severim. Özel hayatım dahil her zaman içten, doğal ve yardımsever olmayı seçtim.

Haberin Devamı

Her yaş ve koşuldaki kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesi için yola çıktık...

Diadermine özel bir projeye imza atıyor. Nedir bu projenin amacı?

Diadermine, Watsons ve Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın iş birliğinde hayata geçirilen “Kadınlar ve Gençler Güçlensin, Destek Sensin” projesi kapsamında, meslek sahibi olmak isteyen kadınlara Diadermine Akademi’de eğitim olanağı sağlanıyor. 80 saat süren güzellik uzmanlığı eğitimini başarıyla tamamlayanlara ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar veriliyor. Kursiyerler ayrıca eğitim sonrası Watsons ve Henkel’de çalışma fırsatı da elde edebiliyor.

Hayata geçireceğiniz projeler var mı?

Toplum yararına yaklaşık 5-6 yıldır birçok önemli dernekte ve projelerde yer alıyorum. En hassas noktam çocuklar… Çocuklara gelebilecek her türlü zarar canımı yakıyor. Toplumsal mesajlar veren sosyal sorumluluk projelerinde önce çocuk konusunu önemsiyorum. Benim için anneler, çocuklar ve sonraki aşama olan gençler de çok önemli. Eğitim seviyemiz ve geleceğimiz, onların yetişme biçimiyle şekilleniyor. Kadınlar ve Gençler Güçlensin; Destek Sensin projesiyle de her yaş ve koşuldaki kadının ayaklarının üzerinde durabilmesi için yola çıktık.

Haberin Devamı

Yeni bir çay markası yarattım

Hayatınızdaki son yenilikler neler?

Bu beni çok heyecanlandıran bir soru. Hepimiz için bir çay markası yarattım, bundan gelecek gelirimin bir kısmını da derneklere ve ileride kuracağım projelere katkı olarak düşünüyorum. Çay projesi, uzun zamandır eğitimlerini aldığım, üzerinde çalıştığım ve atölye kurduğum, şimdi ise mağazalaştırmaya karar verdiğim bir iş. Çok yakında, nisan ayı gibi mağazamız açılacak ve internetten de online satışlar olacak.

Spor ve sağlıklı yaşam ile aranız nasıl?

Sağlıklı yaşama ve mutlu yaşamaya dair ne varsa, hayatımda olmasına özen gösteriyorum. Öncelikle sağlıklı ve huzurlu olmamı engelleyebilecek potansiyeldeki her şeyi ve herkesi alanımdan çıkarıyorum. Sevdiğim ve iyi hissettiğim tarzda besleniyorum. Saf ve besleyici yiyecekler benim için bir keyif… Bedensel detoks ve ruhsal arınmalar, hayatımın uzun zamandır parçası. Mutlaka egzersiz ve açık hava yürüyüşleri de yapıyorum. Nefes terapisi ve dersleri, hem enerjim için hem de günlük yaşam farkındalığım için çok faydalı. En önemlisi çocuklarım ve eşimle bol vakit geçiriyorum. Aile hayatı ve sevginin toplandığı enerji alanları beni sağlıklı ve huzurlu kılıyor.

Haberin Devamı

Güzellik ve bakıma ne kadar önem veriyorsunuz?

Mutlu olan her birey güzeldir. Güzellik, dış görüntüyü düzeltmeye çalışmakla elde edilecek kadar sığ bir şey değil. Işığını koruyan herkes güzellik yayar. Bol su içerim, uykuma önem veririm, her şeyden az ve ölçülü yerim. Cilt temizliğine ve cilt için vitaminlere önem veririm.