Gazete Vatan Logo

En güzel Miraç Kandili mesajları (Miraç Kandili'nde neler yapılmalı?)

Miraç Kandili, Recep ayının 27. gününe denk gelmektedir. Peki bu günün anlam ve önemi nedir? Miraç kandilinde neler yapılmalıdır? Haberimizin devamında bulunan Miraç Kandili mesajları ile sevdiklerinizi sevindirebilirsiniz. İşte 2017 Miraç Kandili mesajları ve detayları!

En güzel Miraç Kandili mesajları (Miraç Kandili'nde neler yapılmalı?)

Miraç kelime anlamı olarak Arapça’da merdiven, yukarı çıkmak ve yükselmek anlamlarına tekabül etmektedir. Peygamber Efendimiz(S.A.V), göğe yükselerek Allah’ın huzuruna kabul edilmesi olayına Miraç adı verilmektedir.

MİRAÇ KANDİLİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!


Miraç olayının 2 aşaması vardır. İlk aşamada Hz. Muhammed Mescidül Haram’dan Beytü’l Makdis’e götürülmüştür. Kuran tarafından anılan bu bölüm, İsra yani gece yürüyüşü anlamını alır. İkinci aşamadaysa Hz. Muhammed Beytü’l Makdis’ten Allah’ın huzuruna yükselmektedir. Miraç olarak anılan bu olay Kur’an’da geçmemektedir fakat pek çok hadislerde ayrıntılı şekilde anlatılmaktadır.

Üç aylar içerisinde yer alan Miraç Kandili, 23 Nisan Pazar günü ve gecesine denk gelmektedir.

Bu gecede bol bol ibadet edilmelidir. Miraç bir arınma ve Allah’a yükseliş olarak görülmektedir. İnsanın erdem yolculuğu, beşerilikten insaniliğe yükseliş hikâyesidir. Sadece Mescid-i Haram, Mescid-i Aksa ve varlığın düzeylerinde, hakikat göğünün katmanlarında değil, insanlığın Allah’a ulaşan yolunun duraklarında da gerçekleşmiş kutlu bir yolculuktur.

İsra suresinin başlangıç âyetlerinde bu kutlu yolculuk şu şekilde anlatılır:
“Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed’i) bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.”


Miraç Kandili Mesajları

- Allah’ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiri de an bu gece. Miraç kandiliniz kutlu olsun.
- Peygamber Efendimizin bu kutlu yolculuğu; sevgi, saygı, hoşgörü, sağduyu, iyi niyet, kalplere güzellik serpilen bir gün olması dileğiyle Miraç kandilimiz hayırlı olsun.
- İnsanı miraca götüren yol barıştan, sevgiden ve kardeşlikten geçer. Birlik ve beraberlik içinde Miraç Kandiliniz mübarek olsun.
- Alemlere rahmet olarak gönderilen hz peygamberimizin miraca çıkmasıyla bize verilen müjdeye nail olan ümmetin miraç kandili mübarek olsun.
- Allahım! Bizleri Regaib’le sana rağbet eden, Miraç ile yücelen, Berat ile kurtuluşa eren, Kadrini idrak ederek seni hak eden kullarından eyle. Amin! Hayırlı Nurlu Kandiller.

2017 Yılındaki Mübarek Günler ve Geceler

29 Mart Çarşamba – Üç ayların başlangıç günü
30 Mart Perşembe – Regaib Kandili
23 Nisan Pazar – Miraç Kandili
10 Mayıs Çarşamba – Berat Kandili
27 Mayıs Cumartesi – Ramazan ayının başlangıcı
21 Haziran Çarşamba – Kadir Gecesi
24 Haziran Cumartesi – Ramazan Bayramı Arefesi
25, 26 ve 27 Haziran – Ramazan Bayramı
31 Ağustos Perşembe – Kurban Bayramı Arefesi
1, 2 ve 3 Eylül – Kurban Bayramı
21 Eylül Perşembe – Hicri Yılbaşı
30 Eylül Cumartesi – Aşure Günü
29 Kasım Çarşamba – Mevlid Kandili

Haberin Devamı