Gazete Vatan Logo

En Çok 'Gay Bar' soruyorlar!

Antalya'daki Turizm Danışma Ofisi'nin verdiği istatiksel veriler oldukça şaşırtıcı...

Antalya'da geçen ay açılan ve günde ortalama 350- 400 turiste danışma hizmeti veren Turizm Danışma Ofisi'ne 'En iyi baklava nerede yenir?' ve 'Nerede dalabilirim?' gibi soruların yanı sıra, 'Gay bar var mı?' sorusu da yöneltiliyor

Turizm kenti Antalya’da, Turizm Haftası’nın başladığı 15 nisan’da açılan Turizm Danışma Ofisi, iyi derecede 2 yabancı dil bilen iki personelle hizmet veriyor. Açıldığı günden beri turistlerin yoğun ilgisi ile karşılaşan İl Kültür Turizm Müdürlüğü’ne bağlı merkezde görev yapan 14 yıllık turizm danışmanı Semra Öztürk, ofisin Antalya için önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

Günlük ortalama 350- 400 turiste danışmanlık yaptıklarını söyleyen Öztürk şöyle dedi: "Turistler genelde buraya sorunları için gelmiyor. Antalya’da ve çevresinde yapılacak her türlü kültürel ve turistik etkinlik hakkında bilgi alıyorlar.

Türkiye’ye özgü el sanatları, ev yemekleri, mutfak kültürü ile özellikle baklavayı nerede yemeleri gerektiğini soruyorlar. Turistler kimi zaman Türk hamamı hakkında bilgi alıyor, kimi zaman da ’gay bar var mı?’ diye soruyor."

’ANTİK YERLERE ÖNEM VERİYORLAR’

Gelen turistin yüzde 70’inin antik yerlere önem verdiğini de belirten Öztürk, "Önceki günlerde özellikle İranlı turistler ağırlıktayken, bugünlerde Fransız turistler şehrimizi geziyor.

Hafta sonu dahil, ofiste turistin her merak ettiğine cevap vermek durumunda kalıyoruz. Buradaki yoğunluktan dolayı zaman zaman öğle yemeği dahi yemeye fırsatımız olmuyor" dedi.

Turizm Danışma Ofisi’nden sorumlu Şube Müdürü Kemal Aköz de turistin merkeze iki amaçla geldiğini söyleyerek, "Kimi turist broşür almak için geliyor, kimisi ise Antalya’nın gezilecek, görülecek yerleri hakkında bilgi alıyor. Antalya ve çevresindeki ören yerleri, ekstrem turizm merkezleri, tabii güzellik noktaları turistin ilgi alanına giriyor. Türk yemekleri ve el baklavası da özel ilgi alanları" diye konuştu.

Haberin Devamı