Gazete Vatan Logo

En anlamlı iftar!

İstanbul Esenler’de 13 farklı ülkeden yetim çocuklar, şehit yakınları ve gazilerle birlikte iftar yaptı. Dünya Yetimler Günü nedeniyle düzenlenen iftara yaklaşık 3 bin kişi katıldı

En anlamlı iftar!

İstanbul Esenler’de Ramazan’ın ruhuna uygun en anlamlı iftar sofrası kuruldu. 13 farklı ülkeden yetim çocuklar ile şehit yakınları ve gaziler, Esenler Belediyesi’nin iftar sofrasında bir araya geldi.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) kararıyla 2014 yılından bu yana Dünya Yetimler Günü olarak kutlanan Ramazan’ın 15’inde, Bosna, Arnavutluk, Kırgısiztan, Azerbaycan, Pakistan, Lübnan, Filistin, Nijer, Afganistan, Çeçenistan, Doğu Türkistan ve Suriye’den yetim çocuklar, Esenler’deki yetim kardeşleri, şehit yakınları ve gazilerle aynı iftar sofrasında bir araya geldi. Esenler Belediyesi ve İHH tarafından 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda kurulan iftar sofrası yaklaşık 3 bin kişiyi ağırladı.

Ağlayan çocuklara yardım

Azerbaycan’dan davetle gelen 12 yaşındaki Rüstemov Ülvi, İHH’ya çok teşekkür ederim. Bütün ülkelere, ağlayan çocuklara yardım ediyor diye konuştu. 9 yaşındaki Büşra Arde ve 10 yaşındaki Narin Arde iftara katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Büşra Arde, farklı ülkelerden arkadaşlarım geldiği için çok mutluyum. Onlarla tanışınca daha da mutlu olacağım ifadelerini kullanırken; Narin Arde, “Orucumuzu açmak için sabırsızlanıyoruz. İyi ki Mehmet Tevfik Göksu bizim belediye başkanımız. O olmasaydı burada böyle güzel etkinlikler olmazdı” dedi.

Haberin Devamı

Bu topraklar kan dolu...

64 yaşındaki Kıbrıs Barış Harekâtı Gazisi Ömer Zal, 1974’te Rumların işgali altında olan Kıbrıs için savaştığını söyledi. Bu harekâta devleti, millet ve vatanı için katıldığını belirten Zal, şunları söyledi: Burada bulunduğum zaman sanki hayatım geri verilmiş gibi bir duygu oluyor. Devletimiz, milletimiz ve vatandaşlar bizi bildikçe biz çok duygulanıyoruz. Türkiye cumhuriyeti olarak vatanımız için hainlere karşı vatanımıza sahip çıkmalıyız. Türkiye’de yaşayan herkesin vatan için savaşmasını istiyorum. Bu vatan kolay kazanılmadı. Bu vatanın bir adım toprağı bir karış kan doludur. Herkesin bu vatana sahip çıkmasını istiyorum.

Şehrin ruhu için 3 şey...

Ramazanın birleştirici gücünün önemine dikkat çeken Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: Burada 13 ülkeden yetim çocuklarımız var. Bizim inancımıza göre yetimler üzerlerine en çok titrenmesi gereken kişiler. Peygamber Efendimiz ‘Yetimlere bakan kişiler cennette benimle yakın olacak’ demiştir. Bizler bu mucizelerin olduğu topraklardayız. Bizi Ramazan sofrasında bir araya getiren şey bizim inancımız. Bizim için şehir, üç şeyden oluşur. Bunlar; yetimin başını okşayan, yoksula yardım eden ve yolda kalana yardım edenlerdir. Bu üç kelime varsa şehrin ruhu vardır. Bu üç kelimeyle ilgili farkındalık oluşturuyorsak şehrin ruhuna hizmet ediliyoruz demektir. Biz aslında bugün şehrin ruhuna katkı sağlıyor, şehri ruhu ile Ramazanın ruhunu birleştirip Ramazanın ruhunu şehrin ruhuna üfleyerek yetimler sofrasında farklı ülkelerden kardeşlerimizle aynı sofrada buluşuyoruz.”

Haberin Devamı