Gazete Vatan Logo

Emoji ile pizza siparişi alıyor

Türkiye’de toplam 488 noktaya ulaşan Domino’s Pizza, 1 yılda 37 milyon pizza sattı ve % 10 olan sektör ortalamasının üzerinde büyüme elde etti. Dijital yatırımlara ayırdığı bütçeyi artıran şirket, müşterilerine Facebook üzerinden emoji ile sipariş verme kolaylığı sağlayan ‘chat bot’ gibi uygulamalarıyla öne çıkıyor.

Emoji ile pizza siparişi alıyor

Domino’s Pizza, dijital yatırımlarına ayırdığı bütçeyi artırıyor. Facebook üzerinden emoji ile sipariş verme kolaylığı sağlayan ‘chat bot’ ve müşterilerinin pizzasını beklemeden alma imkanı sunan “Tıkla Beklemeden Al” gibi uygulamalar şirketin fark yaratan uygulamaları olarak öne çıkıyor. Geçen yıl Türkiye’de 488 noktaya ulaşan ve 37 milyon pizza satan, yüzde 10 olan sektör ortalamasını aşan bir büyüme elde eden Domino’s Pizza’nın Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, bu başarının ardında pazarlamadan ürün geliştirmeye, operasyonel verimlilikten dijital satış kanallarına her alanda benimsedikleri inovatif bakış açısının yattığını söyledi.

Bu yıl dijital kanallara ayrılan yatırım bütçelerini artıracaklarını kaydeden Saranga, “Artık sadece web ve mobil uygulama değil, sosyal ve interaktif bütün mecralarda inovatif projeler geliştiriyoruz” dedi.

Saranga’nın verdiği bilgiye göre; Domino’s Pizza için özel geliştirilen ‘chat bot’, Facebook Messenger üzerinden sipariş vermeyi mümkün kılıyor. Facebook Messenger üzerinden sipariş vermek için kullanıcılar Domino’s Pizza’nın hesabına direkt mesajla pizza emojisi gönderiyor, sonrasında Domino’s Pizza hesaplarına önceden tanımladıkları Tek Tıkla Sipariş seçeneklerinden birini ‘chat bot’ üzerinden seçiyor.

Haberin Devamı

Tıkla, beklemeden al

Bugün kullanıcılar web sitesi, mobil sitesi ve mobil uygulamalarına girerek Gel-Al özel fırsatlarından istediğini seçiyor. Pizzayı teslim almak istediği şubeyi belirtiyor. Siparişler müşterinin istediği vakitte hazır ediliyor. Böylece ‘Tıkla Beklemeden Al’ ile şubeye gittiklerinde hazır olan pizzalarını beklemeden alıyor.

Fiyatlar 7.90 TL’den başlıyor

Aslan Saranga, pizza severlere çok uygun fiyatlarla servis vermeyi sürdüreceklerini söyledi. Saranga, şöyle devam etti:

“2017 yılında müşterilerimiz, Gel-Al’da 7.90 TL’den başlayan fiyatlarla çeşit çeşit Domino’s pizzalara ulaşabilecekler. Tam 7 farklı çeşit pizza içinden dilediklerini seçebilecekler” dedi. Yeni yılla birlikte menüye 3 yeni yan ürün eklendiğini belirten Saranga, “Baharatlı ve Mısırlı Çıtır Tavuk Toplarının yanı sıra, Mozaik Pasta da artık menümüzün bir parçası...”

Haberin Devamı