Gazete Vatan Logo

Emekliye 4 ayrı promosyon

Emekliye promosyon miktarı maaşa göre kademelendirmeyle belirlenecek. Her kademe farklı tutarda ödeme alacak. Promosyon en düşük 450, en yüksek 900 lira olacak.

Emekliye 4 ayrı promosyon

Yaklaşık 11 milyon emekliye, dul ve yetimlerine banka promosyonu için çalışmalar sürerken; ödeme tutarında temel belirleyici maaş olacak. Promosyon tutarı maaşa göre değişecek. Maaşı yüksek olanın alacağı promosyon daha fazla olacak.

MAAŞA GÖRE PROMOSYON

Edinilen bilgiye göre; promosyon görüşmelerinde bankalar ödemenin maaşlara göre yapılmasını istedi. Maaşa göre 4 ayrı kademe oluşturuldu. Bu kademeler de '500 liranın altında maaş alanlar', '500-bin lira arası maaş alanlar', 'bin-2 bin lira arası maaş alanlar' ve '2 bin lira üstü maaş alanlar' şeklinde oluştu. Söz konusu kademelere göre ödemelerin belirlenmesi benimsendi. Yani emekliler için 4 ayrı promosyon tutarı tespit edilecek. Emekli, maaşının olduğu kademe için belirlenen promosyonu alacak.

SÜREYE DE BAKILACAK

Henüz promosyon tutarı kesinlik kazanmadı. Ancak yıllık tutarın 150 ile 300 lira olması, 3 yıllık promosyonun toplu ödenmesi bekleniyor. Bu gerçekleşirse; 500 liranın altında maaşı olanlar 3 yıllık dönem için 450 lira, 2 bin lira ve üstünde maaşı olanlar da 900 lira ödeme alabilecek. (Takvim)

Haberin Devamı