Gazete Vatan Logo

Emekli öğretmenlerin fikirlerinden yararlanılacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, bir milyon öğretmenin eğitime yönelik fikirlerini Bakanlığa direkt iletebilmeleri için oluşturulan "birmilyonfikir.meb.gov.tr" platformu, emekli öğretmenlerin de kullanımına açıldı.

Bakanlık, görüş, düşünce, öneri ve projelerini alacağı emekli öğretmenleri de egˆitim politikalarının karar ve yo¨netim su¨rec¸lerine dahil edecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 81 ildeki öğretmenlerin eğitim ve öğretim alanındaki fikir, proje ve önerilerini, Bakanlığa iletebilmeleri için hayata geçirilen "Bir Milyon Öğretmen Bir Milyon Fikir" projesini, 26 Eylül'de tanıttı.

"birmilyonfikir.meb.gov.tr" internet adresi üzerinden ulaşılabilen platforma, eğitim sisteminde 2023 vizyonu hedefinin temellerini o¨gˆretmenlerin o¨ncu¨lu¨gˆu¨nde atmayı hedefleyen Bakanlık, egˆitimin gelecegˆine okullardaki tecru¨be, emek ve alın terinin u¨ru¨nu¨ olarak gördüğü fikir hazinesinin yo¨n vermesini amaçlıyor.

Bu kapsamda oluşturulan dijital platform, u¨lkenin do¨rt bir ko¨s¸esinde go¨rev yapan o¨gˆretmenlerin egˆitim ve o¨gˆretim alanındaki fikir, proje ve o¨nerilerini Bakanlıgˆa iletebilmelerini sağlayacak. Platforma, devlet okullarında go¨revli o¨gˆretmenler MEBBİS sistemi u¨zerinden, o¨zel okullarda go¨revli o¨gˆretmenler ise "e-Okul" sistemi u¨zerinden giris¸ yaparak her tu¨rlu¨ fikir, proje ve o¨nerilerini paylas¸maya başladı.

Haberin Devamı

Bakan Ziya Selçuk'un talimatıyla öğretmenlere yönelik oluşturulan dijital platform, "Öğretmenlikten emekliyim ama 'bu toplum için bir şey yapabilirim, bir şeyleri değiştirebilirim, dönüştürebilirim" düşüncesindeki emektar öğretmenlerin de kullanımına açıldı.

Buna göre öğretmen emeklileri, "birmilyonfikir.meb.gov.tr" platformuna e-Devlet üzerinden giriş yaparak fikirlerini Bakanlığa iletme olanağı bulacak.

Bakanlık, böylece görüş, düşünce, öneri ve projelerini alacağı emekli öğretmenleri de egˆitim politikalarının karar ve yo¨netim su¨rec¸lerine dahil edecek.

O¨gˆretmenlerin paylas¸tıgˆı fikirler, Bakanlık uzmanlarınca uygulanabilirlik yo¨nu¨nden degˆerlendirme su¨recinden gec¸irilecek. O¨gˆretmenler, bu su¨reci de yine platform u¨zerinden anlık takip edebilecek.

Zaman ic¸inde benzer fikir ve projeleri olan o¨gˆretmenlerin birbirlerinden haberdar olmasını ve farklı bo¨lgelerdeki o¨gˆretmenlerin yeni ekipler kurarak ortak projeler gelis¸tirmeleri de sağlanacak.

Haberin Devamı

O¨gˆretmenlerin projelerine alanında tanınmıs¸ isimler tecru¨be paylas¸ımlarıyla destek verecek.

Ayrıca Tu¨rkiye'deki giris¸imcilik merkezlerinden, özel sektörden, sivil toplum kuruluşlarından, üniversitelerden fikir ve proje gelis¸tirme konusunda destek alınacak.