Gazete Vatan Logo

Emekli maaşımı nasıl alırım? Evde emekli maaşı almak için nereye başvuru yapılır?

Corona virüs nedeniyle 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması yasaklandı. Emekli maaşları için sokağa çıkmayan vatandaşlar da emekli maaşlarını nasıl alacağını araştırıyor. Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında emeklilere maaşlarının evde ödeneceği duyuruldu. Peki, evde emekli maaşı nasıl alınır? Evde emekli maaşı almak için nereye başvuru yapılır? İşte evde emekli maaşı ödemeleri hakkında merak edilenler…

Emekli maaşımı nasıl alırım? Evde emekli maaşı almak için nereye başvuru yapılır?

Corona virüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürüyor. Türkiye’de de virüsün yayılımını azaltmak amacıyla bazı tedbirler alındı. Bu tedbirlerin başında 65 yaş ve üstü için sokağa çıkma yasağı geliyor. 65 yaş ve üzerinde olanlar ve kronik hastalığı olanların corona virüs risk grubunda bulunması nedeniyle sokağa çıkmalarına izin verilmiyor.

EVDE EMEKLİ MAAŞI ALMAK İÇİN NEREYE BAŞVURU YAPILIR?

65 yaş ve üzerindeki emekli vatandaşlar için başta kolluk kuvvetleri olmak üzere bazı kurum ve kuruluşlar seferber oldu. 65 yaş üstü vatandaşların dışarıdaki ihtiyaçlarının karşılanması sağlanıyor. Emekli maaşını nasıl alacağını merak eden vatandaşlar da internetten sıklıkla “65 yaş üstü için evde emekli maaşı almak için nereye başvuru yapılır?” sorusunu aratıyor. İşte evde emekli maaşı ödemeleri hakkında merak edilenler…

EVDE EMEKLİ MAAŞIMI NASIL ALIRIM?

e-Devlet'te bulunan “Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmetleri/Emeklilik Uygulamaları” başlığı altında, türüne göre “Emekli Banka” değişiklik sekmesinden “PTT Konutta Teslim” seçeneğini seçerek evden emekli maaşınızı alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bazı bankalar da evde emekli maaşı ödemesini gerçekleştiriyor. Emekli maaşını evde alma işlemlerini gerçekleştiremeyenler ise 155 ve 156'yı arayarak emniyet güçlerinden ve sosyal yardım kurumlarından destek alabiliyor.