Ofluoğlu, 70 milyon $’lık hastanesine 7 TIR Versace marka mobilya getirtti

Haberin Devamı


Hastaneler kralı Azmi Ofluoğlu, Çamlıca’da 70 milyon dolara 7 yıldızlı otellerle yarışacak bir hastane yaptı. 170 metrekarelik 8 suiti olan hastanenin mobilyaları Versace markasını taşıyor Çamlıca’daki hastane için Avrupa’dan 7 TIR mobilya getirildi

AZMİ Ofluoğlu ’hastaneler kralı’ olarak anılan bir işadamı. Universal Hospitals Group Başkanı. Tam 83 tane sağlık kuruluşu var. Önümüzdeki aylarda (tarih Başbakan’ın programına göre belli olacak) 8 hastane açacak. Ayrıca 30’un üzerinde yeni sağlık kuruluşu da faaliyete geçecek. Aynı anda açılacak 8 hastanenin içinde biri ön plana çıkıyor. Çamlıca’daki hastane 5 yıldızlı otellerin üzerinde bir konfora sahip. 7 ameliyathaneli hastanede her yer beyaz. En küçük hasta odası 40 metrekare. Ofluoğlu’nun Versace tutkusu bilinir. Çamlıca’daki hastane için Avrupa’dan 7 TIR mobilya getirilmiş.

*Doktorsunuz. 1977’den bu yana da aynı zamanda hastane patronusunuz. Nasıl bu kadar çok hastanenin sahibi olabildiniz?
Aksaray’daki ilk hastaneyi aldıktan sonra başarılı olduk. Çok çalıştık. Ben başlarda doktorluk yapıyordum. Sonraları yapmadım. Ama bir hastanede yapılacak her işi yaptım. Aşçı kaçtı, 150 hastaya kahvaltı hazırladım. Bir işi iyi yaptığınızda gerisi geliyor. Şimdi bize sürekli ‘Şurada hastane açın’ teklifleri geliyor.

*Çamlıca’daki hastaneniz tamamlandı, açılış yapacaksınız. Neden bekliyorsunuz?
Aynı gün 8 hastane açılışı yapacağız. Malatya, Diyarbakır, Kuşadası ve Çamlıca’da bir, Adana’da 3 hastane açacağız. Aynı anda sinevizyonla Başbakanımız kurdela kesecek. Temmuz ayının 7’sinde 7 hastane açmayı planlamıştık ama araya seçimler girdi. Bu sayıya İtalyan hastanesi de eklenecek.

*Hedefiniz daha çok hastane açmak mı?
Aynı anda 8 hastane açan yok. Türkiye’yi en üst seviyelere koymak istiyorum. Teknolojik altyapı, doktor kalitesi ve hizmette iddialıyım. Avrupa’nın da en iyisi olmalıyız.

Arnavutluk’a da gidecek
* Yurtdışında hastane açacak mısınız?
Sizle buluşmamızdan önce Arnavutluk Sağlık Bakanı’yla öğle yemeği yedik. Beraberinde 5 hasta getirmiş. Tiran’da hastane açacağız. 10 gün sonra Sudan’a gidiyoruz. TSK’nın ve MİT’in hazırlıklarını yaptığı bir hastane var, beraber yapacağız. Doktorları Arnavutluk’tan ve Sudan’dan seçeceğiz ama teknolojiyi kullanmada eksik kalırlarsa yardımcı olacağız.

* AKP sağlıkta büyük değişiklik yaptı. Özel hastaneleri bu değişiklik nasıl etkiledi?
Herkes her yere gidiyor artık. Çarıklı hemşerim her yerden hizmet alıyor. Hasta sayısı çoğaldı. Hileye kaçan, yolda kalacak.

* İstanbul’da neredeyse her köşe başında sağlık yatırımına rastlıyoruz...
Artabilir. İstanbul’da 200’ün üzerinde hastane var. İstanbul’da nüfus 15 milyon. Ama dışarıdan da gelen var.

* Turist de geliyor demek istiyorsunuz...
Turist buraya gelmiş ayağını burkmuş, hastaneye gelmiş, bunu saymamak lazım. Sağlık sigortalarının yönlendirmesiyle gelmiyor yabancılar henüz Türkiye’ye. Birçok çalışma yapılıyor ama daha sonuç alınmadı.

* Hastane konsepti değişiyor mu? Çamlıca’daki hastanede konfor ön planda.
Hastanede hastadan çok sağlam var. Check-up için, kontrole gelen çok. Yani hastaneler hasta hane değil. Tedavinin duygusal yönü de önemli. O iyi olursa 3 günde ayağa kalkacak hasta 1 günde kalkıyor.

* 170 metrekarelik odalarınız var. Neden bu kadar büyük, gerek var mı?
Belki bir hasta özel kalem müdürünü getirmek isteyecek... Bunları da düşündük.

Azmi Ofluoğlu’nun toplam 83 sağlık kuruluşu var. 2010 yılı sonuna kadar buna 30 hastane dana eklenecek. Şu anda bin 200’ün üzerinde doktor, 8 bin 500 civarında çalışanı var. Aynı anda açılacak 8 hastanenin de eklenmesiyle 3 bin çalışan daha bu ekibe katılacak.

Versace’yi seviyorum

* Versace mobilyalar var. Neden Versace?
Ben seviyorum. Özen gösteriyorum. Çok şık oldu.

* Siz teknolojiyi yakından takip konusunda da iddialısınız. Nasıl takip ediyorsunuz tıp alanındaki son gelişmeleri?
Yurtdışında bu işleri takip eden danışmanlarız var. Teknolojiyi getirince bunu uygulayan doktorları da eğitmek gerekiyor.

* Fazla teknolojinin zararları da var. Bir hastaya kaç kez MR çektirilir?
Etik olmak, insaflı olmak lazım. O yüzden doktorların ahlaklısını seçmeye özen gösteriyorum.

İnşallah torunlar da doktor olur

Azmİ Ofluoğlu uzun zamandır bizzat yapmasa da aslında doktor. 1972 yılında poliklinik sahibi olan Ofluoğlu, 1977’de Aksaray Vatan Hastanesi’ni satın aldı. Aksaray Vatan, Kadıköy Vatan, Avcılar Vatan, Merter Vatan, Karabük Vatan... Son rakamlara göre 83 sağlık kuruluşu var Ofluoğlu’nun. 1994 yılında da Alman Hastanesi’ni alan Ofluoğlu, Tiran ve Sudan’da da hastane açacak. 5 çocuğundan 4’ü doktor olan Ofluoğlu, ’Yeğenlerimden de doktor, hepsi grupta çalışıyor. Tıbbiye yolunda olanlar da var. İnşallah torunlar da olur doktor’ diyor.

EN ZOR GÜNÜM

Stres taşımam

YOK zor günüm. Allah yardım ediyor herhalde. Stresim yoktur, bardağın boş tarafını görmek istemem. Pinokyo gibiyim. Bu kadar işimin arasında asla eve sorun götürmem, buradan çıkıp arabaya binince başka bir adamım.


DİĞER YENİ YAZILAR