Gazete Vatan Logo

Ekonomiye sigorta

Türkiye’nin büyüme potansiyelini gören yabancı sigorta devleri yatırıma geldi. Alman Talanx Grubu Liberty Sigorta’yı aldı. Talanx’ın hedefi ilk 5’e girmek

Ekonomiye sigorta

Afrine’e yönelik ‘Zeytin Dalı’ operasyonu finansal piyasalardan destek görürken, yabancı yatırımcıların Türkiye ekonomisine olan güveni tam çıktı. Avrupa’da sigorta sektörünün artık büyüyemediğini gören yabancılar, rotasını Türkiye’ye çevirdi. Türk halkının tasarruf için özellikle devlet katkılı Bireysel Emeklilik Sigortası’na (BES) yönelmesi, sigortacılık sektörünün yıldızının parlamasını sağladı. Türkiye’nin büyümeye açık potansiyeli yabancıların ilgisini çekmeye başladı.

Türkiye’de HDI Sigorta’yı bünyesinde barındıran Almanya merkezli Talanx Grubu, pazarda ilk 5’e girebilmek için ABD’li rakibi Liberty Sigorta’yı alıyor.

Talanx, Liberty Sigorta’nın hisselerinin yüzde 99.4’ünü satın almak üzere anlaşma imzaladı. Yapılan açıklamaya göre bu alım, grubun hedef pazarlarından biri olan Türkiye’deki varlığını güçlendirmesini sağlayacak. Satın almayla ilgili onayın 2018’in ilk yarısında tamamlanması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Talanx International Yönetim Kurulu Başkanı Torsten Leue, “Liberty Sigorta’nın Türkiye’deki stratejimizle uyumlu, dengeli bir portföy yapısı ve 760 aracıdan oluşan bir dağıtım ağı var. Bu alımla, hedef pazarlarımızdaki en büyük 5 oyuncudan biri olma stratejik hedefimize bir adım daha yaklaştık” diye konuştu.

Haberin Devamı

749 bin poliçesi var

LIberty Sigorta 2017’de yüzde 22.8 artışla 229.5 milyon lira prim üretimi gerçekleştirdi. Hayat dışı pazar payı yüzde 0.58. Şirketin 749 bin poliçesi bulunuyor. Talanx Grubu 2016’da dünyada 31.1 milyar euro prim üretti. Talanx Grubu’nun sahip olduğu HDI Sigorta’nın hayat dışı pazar payı yüzde 2.76 seviyesinde.

Pazara Şeker’le girdi
Liberty Sigorta’nın Türkiye geçmişi 11 yıla dayanıyor. 2006’da ABD’li Liberty Mutual Insurance Grup, Şeker Sigorta A.Ş.’nin çoğunluk hisselerini satın almış ve Eylül 2007’de Liberty Sigorta ismiyle faaliyetlerine başlamıştı.