Gazete Vatan Logo

Ekonomiye can verir çarkları hızlandırır

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yeniden yapılandırma, iyileştirme ve barış paketi iş dünyasını memnun etti. İş insanları, vergi borcundan emekli ikramiyesine kadar geniş çerçevede duyurulan müjdelerin ekonomiyi canlandıracağını belirtti.

Ekonomiye can verir çarkları hızlandırır

Ekonomİk barış sunuyor

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, “Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, özellikle vatandaşımıza yönelik müjdeler içeren yeni ekonomi paketini açıkladı. Yeni paketle birlikte 7’den 70’e hepimizi ilgilendiren; trafik cezası, vergi borcu, SGK prim borcu, imar gibi konularda önemli müjdeler verdi” dedi. Olpak, şöyle devam etti: “Yeni paketi genel olarak değerlendirdiğimizde hükümetimiz ile ekonomi yönetimi, vatandaşımıza ve biz iş dünyasına ekonomik barış sunuyor. Cezalarda yapılacak düzenlemeler, borçlar için yapılandırmalar, emeklimizin geçmiş borçlarının silinmesi ve imar barışı gibi, uzun süredir kangren olmuş konulara bir merhem olması yanında, ekonomik çarkların daha rahat dönmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.”

Emeklİlerden hükümete teşekkür

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, Başbakan Binali Yıldırım’ın Ramazan ve Kurban bayramları öncesi emeklilere 1.000 lira ikramiye verilmesi müjdesini sevinçle karşıladıklarını belirtti. Ergün, şöyle devam etti: “Hatırlanacağı üzere emekliye aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesi de yine derneğimizin ilk defa gündeme getirdiği bir talepti. Sesimize kulak vere hükümetimiz, o talebimizi de geçen yıl hayata geçirmişti. Gerek banka promosyonu gerekse bayram ikramiyesi düşük aylık alan emeklilerimiz için önemli bir kazanım oldu. Başta hükümetimiz olmak üzere emeklilerin yanında olan herkese teşekkürü borç biliyoruz.”

Haberin Devamı

Beyaz sayfa açılacak yatırımlar hızlanacak

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, borç yapılandırması ve sosyal reform paketinin, ekonomide dinamizmi artıracağını söyledi. Şekib Avdagiç, “Borç ve prim yapılandırması, imar barışı ekonominin kayıt altına girmesi için çok önemli adımlar. Kamuya borç ödemelerinde tanınan yeni fırsatlar, stok affı gibi tedbirler inanıyoruz ki devlet, vatandaş ve reel sektöre karşılıklı kazanç olarak yansıyacak” değerlendirmesini yaptı. Vatandaşın alım gücünü artıracak her türlü sosyal ve yapısal düzenlemenin arkasında olduklarını vurgulayan İTO Başkanı, şunları söyledi: “Bu barışın bereketi her vatandaşa ayrı yansıyacak. Kamuya birikmiş vergi ve prim borcunu ödeyen vatandaş da, ikramiye ile geliri yükselen emekli de geleceğini çok daha güven içinde planlayabilecek. Eski borçlarını taksitlendiren girişimci, sonraki vergi ve primleri için beyaz bir sayfa açabilecek. Yeni yatırım planlarına da engelsiz start verebilecek. Devlet de bir yandan tahsil edemediği gelirine kavuşarak yatırımlarını hızlandırabilecek.”

Haberin Devamı

Vatandaş rahatlayacak

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, ekonomi paketiyle ilgili, “Tüccardan, esnafa, işçiden öğrenciye kadar geniş bir kesimin borçlarının yeniden yapılandırılması, tüm kesimleri rahatlatacağı gibi ekonomik büyümeye de katkı sağlayacak” değerlendirmesinde bulundu.
Baran, şunları kaydetti:
“Milyonlarca vatandaşın vergi ve vergi cezaları, bazı idari para cezaları, öğrenim ve katkı kredisi gibi kamu alacakları, gümrük vergileri ve bununla ilgili idari para cezaları gibi birçok kamu alacağına ilişkin her türlü faiz yeniden yapılandırılacak.”
Düzenli ödeyen bekliyor
Devlete borcunu düzenli olarak ödeyen bir kesimin de bulunduğuna işaret eden Baran, “Borçlarını düzenli ödeyen üyelerimiz, kendilerini mutlu edici bir beklenti içindeler” dedi.

Haberin Devamı