Gazete Vatan Logo

Ekonomiye 355 milyar lira destek sağladı

İş Bankası, yılın ilk yarısında 3.3 milyar lira net kâr elde ederken, ekonomiye sağladığı toplam kaynak tutarı 355.7 milyar liraya ulaştı. Bankanın aktif büyüklüğü 398 milyar liraya yükseldi.

Ekonomiye 355 milyar lira destek sağladı

Türkiye İş Bankası, 2018 Haziran ayı itibarıyla aktif büyüklüğünü 2017 yıl sonuna göre yüzde 10 artırarak 398.3 milyar TL’ye yükseltti ve Türkiye’nin en büyük özel bankası konumunu sürdürdü. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, finansal sonuçlara ilişkin yaptığı açıklamada, “Büyük ölçekli yatırımlara sağlanan finansman desteğinin yanı sıra küçük ve orta büyüklükteki işletmelere ve hane halkına verdiğimiz desteği artırarak sürdürüyoruz. Temin ettiğimiz kaynakları ülke ekonomisinin istikrarı için tahsis etmeye devam ediyoruz” dedi.

Bu dönemde bankanın nakdi kredileri 261 milyar TL, gayrinakdi kredileri ise 94.7 milyar TL seviyesine yükseldi. İş Bankası’nın ekonomiye sağladığı toplam kaynak tutarı, 355.7 milyar TL düzeyine ulaştı. İş Bankası’nın sorunlu kredilerinin toplam kredilere oranı yüzde 2.7 düzeyinde gerçekleşti ve yılın ikinci çeyreğinde de sektör ortalamasının altında seyretmeye devam etti. Bankanın mevduat hacmi 219.1 milyar TL düzeyinde gerçekleşti.

3.3 milyar lira kâr

İş Bankası, Mayıs’ta 18 ülkeden 42 bankanın katılımıyla, 447 milyon dolar ve 867.6 milyon euro tutarında olmak üzere iki dilimli 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi temin etti. Mevcut piyasa koşullarında çok sayıda bankanın katılımı ve yüzde 100’ün üzerinde yenilenme oranı ile alınan kredi, İş Bankası’nın uluslararası piyasalardaki güvenilir konumunu bir kez daha kanıtlamış oldu. İş Bankası, ilk yarıda 3.3 milyar TL düzeyinde net kâr elde etti. Bankanın özkaynak büyüklüğü 45.1 milyar TL seviyesine ulaştı.

Haberin Devamı

Bali, “Cari yılın ilk yarısını başarılı sonuçlarla kapatan ve aktif kalitesini muhafaza eden İş Bankası, önümüzdeki dönemde de girişimciliğe ve kalkınmaya olan desteğini sürdürmeye, istikrarlı ve sağlıklı büyüme stratejisini uygulamaya ve ülke ekonomisinin uzun vadeli gelişimine katkıda bulunmaya devam edecektir” dedi.