Gazete Vatan Logo

Ekonomik patlama altyapı ile mümkün

Çinli teknoloji devi ZTE’nin Orta ve Doğu Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Li Ming, “Hızla büyüyen bir yapıya sahip Türkiye’nin ekonomik patlama yapması için ulaştırma, kamu hizmetleri ve telekom alanlarında altyapısını geliştirmesi gerekiyor” dedi.

Ekonomik patlama altyapı ile mümkün

Çin’in telekomünikasyon şirketi ZTE’nin Orta ve Doğu Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Li Ming, Türkiye’nin, ekonomik merkez ve dinamik oluşu ile genç nüfusu dolayısıyla yatırım yapılması gereken bir ülke olduğunu belirterek, “Hızla büyüyen bir yapıya sahip Türkiye’nin ekonomik patlama yapması için özellikle ulaştırma, kamu hizmetleri, telekomünikasyon alanlarında altyapısını geliştirmesi gerekir” dedi.

Eksikleri var

Doğu ile batı arasında köprü konumundaki Türkiye’nin, özellikle Ortadoğu ve Avrupa açısından ekonomik olarak merkez konumda bulunduğunu dile getiren Li, genç nüfusunun da bilişim teknolojileri kullanımının çok yüksek olduğunu söyledi.

Türkiye’nin altyapı ve doğal kaynaklar açısından bazı eksiklikleri bulunduğunu dile getiren Li, hızla büyüyen bir yapıya sahip Türkiye’nin, ekonomik sıçrama yapması için özellikle bazı alanlarında altyapısını geliştirmesini önerdi.

Ülkeyi güçlendiriyoruz

ZTE’nin global ve halka açık bir şirket olduğunu dile getiren Li, geçen sene Türkiye’nin en büyük bilgi teknolojileri şirketlerinden Netaş’ın bir kısım hissesini satın aldıklarını anımsattı. Li, “Lokal olarak Türkiye’yi güçlendirme görevlerini yerine getiriyoruz. Servis hizmetlerinin verilmesi bakımından yatırımlarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeni ekonomiyi 5G yaratacak
Li Ming, ülkede bilişim teknolojileri altyapısının çok iyi durumda olduğunu belirterek, merkez konumda olması dolaysıyla bilişim konusunda Türkiye’nin önemli bir ülke haline geldiğini söyledi. Dünyada yavaş yavaş kullanılmaya başlayan 5G teknolojisinin, bambaşka bir bilişim ekonomisi yaratacağını anlatan Li, nesnelerin internetinin artmasıyla iletişimde kullanılan her aracın ve kişinin 5G ile networkun içine dahil olacağına dikkat çekti.