Gazete Vatan Logo

Ülker, United ile ikinci sırayı aldı, Hollande ile buluştu!

Fransa Ticaret Müşavirliği (Business France) tarafından düzenlenen ve Fransa’da yatırımları bulunan uluslararası şirketlerin yöneticilerini Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Fransa Başbakanı Manuel Valls ile bir araya getiren Stratejik Cazibe Konseyi Paris’te toplandı.

Ülker, United ile ikinci sırayı aldı, Hollande ile buluştu!

16 ülkeden 22 şirketin üst düzey yöneticilerinin katıldığı uvarlak masa toplantısında yabancı yatırımcıları teşvik etmek için yapılan reformlar hakkında bilgi verildi. Türkiye’den davet edilen tek şirket Yıldız Holding oldu. Şirket, geçen yıl bünyesine kattığı United Biscuits ile Fransa, Hollanda, Belçika ve İrlanda’da bisküvi pazarında ikinci sırada yer alıyor. Delacre, Bien gibi Fransa’nın ikonik bisküvi markaları ise United Biscuits satın alımı ile artık Yıldız bünyesinde. United Biscuits’in ülkede iki fabrikası da var.

254 milyon euro ciro

Yıldız Holding, Godiva ile cafeler, franchise mağazaları ve havalimanı satışları da dahil premium çikolata kategorisinde güçlü bir satış ağına sahip. 2014 yılında Fransa operasyonlarından elde ettiği brüt satışları 254 milyon euro olurken çalışan sayısı ise 815’i buluyor.

Günümüz iş dünyasında işbirliği ve sinerjinin en önemli değerler arasında olduğunu ifade eden Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, “Yıldız Holding, 4 kıtada 14 ülkede üretim yapan bir şirket. United Biscuits satın alımı ile ise 4 milyar tüketicinin yaşadığı bir coğrafyada faaliyet gösteren bir şirket olduk. Global oyuncu olmanın en önemli gerekliliklerinden bir tanesi, sahip olduğunuz tecrübe ve bilgiler ile küresel iş dünyasına katkı sağlamak. Bu bağlamda ülkeler arası işbirliklerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı