Gazete Vatan Logo

Uçak biletinde tavan fiyat 300 TL

Ulaştırma Bakanı Yıldırım açıkladı...

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, iç hatlarda uçak biletlerine üst limit uygulamasının bayramdan sonra yürürlüğe gireceğini söyledi. Tavan fiyatın 300 TL olması bekleniyor.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, iç hatlarda uçak biletlerine üst limit uygulaması çalışmasının tamamlandığını ve bayramdan sonra yürürlüğe gireceğini söyledi. Yıldırım, “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bir yıl boyunca iç hat seferlerinde oluşan bilet satış fiyatları üzerinden bir ortalama fiyat çıkarttı. Havayolu şirketleriyle de görüşmeler tamamlandı, karar aşamasına gelindi. Konu bu hafta değerlendirilecek. Ancak; çok önceden alınan biletler olması ve internet üzerinden alınan biletler olması sebebiyle uygulama ancak bayramdan sonra yürürlüğe girer” diye konuştu.

Yıldırım, bilet fiyatlarına üst limit konduğu zaman çeşitli promosyon uygulamalarıyla sağlanan ucuza seyahat etmenin önüne geçilmemesine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Sektör yetkilileri ise mevcut haliyle son anda alınan bilet fiyatlarının, özellikle Türk Hava Yolları’nda 400-450 liraya çıkabildiğini, tavan fiyatın 300 lira civarında oluşmasını beklediklerini kaydettiler. Reuters’a konuşan bir yetkili, “Oluşacak tavan fiyatın, sefer gelirlerini ciddi anlamda aşağı çektiği görülürse; promosyonlu bilet adetlerini azaltmak kaçınılmaz olacaktır” dedi.

En iddialı hedefimiz demiryolları

Ulaştırma ve haberleşme sektörleri için bakanlığın belirlediği 2023 hedeflerinin revize edildiğine de değinen Binali Yıldırım, 2023’e kadar; karayollarında, genel bütçe imkanları yerine kamu özel ortaklığı modelinin daha yaygın kullanılacağını, önceliklerinin yeni yol yapımından çok mevcut yolların emniyet ve sürüş konforunun artırılması olacağını söyledi. Yıldırım, “Önümüzdeki 10 yılda en iddialı hedefimiz demiryolları olacak” dedi.

Haberin Devamı