Gazete Vatan Logo

Türk Telekom’dan teknoloji hizmeti!

Türk Telekom’dan ‘belediyelere özel’ teknoloji hizmeti

Türk Telekom, belediyelerin bilgi teknolojileri ihtiyaçlarının ‘bulut bilişim teknolojisi’ sayesinde tek merkezden karşılanmasını sağlayan “Türk Telekom Belbil” hizmetini kullanıma sunuyor. “Türk Telekom Belbil”, belediyelerin ihtiyaç duydukları yazılım ve uygulamalar için gerekli olan altyapı, yazılım, erişim, depolama ve eğitim maliyetlerinden tasarruf etmelerini sağlıyor. Sampaş A.Ş. işbirliği ile geliştirilen Türk Telekom Belbil hizmeti, aynı zamanda verilerin Türk Telekom Veri Merkezi’nde güvenli bir şekilde saklanmasına imkan sunuyor. SaaS (Sofware as a Service/Hizmet olarak Yazılım) modeli üzerinden hizmet veren Belbil, yaklaşık 2 bin belediyenin BT gereksinimlerini esnek çözümlerle karşılayabilecek. Belediyelerin gerçekleştirdikleri BT yatırım maliyetini ortadan kaldıran bu hizmet karşılığında, sadece aylık hizmet bedeli ödenecek.

Türk Telekom’un belediyelerin tüm bilgi teknolojileri (BT) işletme ve yönetimini üstlendiği yenilikçi Belbil hizmeti sayesinde belediyeler, hizmetlerini profesyonel bir anlayışla sunabilecek. Türk Telekom Belbil, Türkiye’nin e-devlet yapısının önemli bir halkasını oluştururken, hem belediyelere hem de belediyelerden hizmet alan vatandaşlara değer yaratacak. BT uygulamalarını Türk Telekom Belbil’e emanet ederek donanım ve yazılım masraflarından tasarruf etmek isteyen belediyeler, “Başlangıç”, “Standart” ve “Pro” paketlerinden kendilerine en uygun olanı seçebilecek.

‘E-devlet’e katkı yapacak

Belbil uygulamasıyla belediyeler için bilgi teknolojilerinde yeni bir dönem başlattıklarını belirten Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt, bulut bilişim üzerinden farklı sektörlere yönelik yeni uygulamaları sunmaya devam edeceklerini belirtti. Belbil hizmetinin; yerel yönetimlerin modernizasyonunu ve e-devlet entegrasyonunu sağlayarak, Türkiye’nin e-dönüşüm sürecinde önemli bir eksikliği tamamlayacağına dikkat çeken Sampaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya ise, “Kent Bilgi Sistemleri konusunda 30 yıllık birikimimizi, Turk Telekom’un gücü ile bütünleştiriyoruz. Bu sinerji, Türkiye’nin e-devlet dönüşüm sürecine katkı sağlayacaktır” dedi.

Haberin Devamı