Gazete Vatan Logo

TOKİ kura çekimi ne zaman? TOKİ 2022 sosyal konut projesi kura çekiliş tarihi belli mi?

TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacak? 2022 TOKİ sosyal konut kura çekiliş tarihi merak ediliyor. TOKİ sosyal konut projesinin detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. 81 ilde yapılacak sosyal konutlar için başvurular bugün başlıyor, ekim ayı sonuna kadar devam edecek. Başvuranlara ilişkin detaylar vatandaşın gündeminde yer almaya devam ederken TOKİ kura çekilişi tarihi de sorgulanmaya başlandı. Peki, 2022 TOKİ kura çekimi ne zaman, hangi tarihte? TOKİ kura çekilişi detayları…

TOKİ kura çekimi ne zaman? TOKİ 2022 sosyal konut projesi kura çekiliş tarihi belli mi?

TOKİ sosyal konut projesine yönelik detaylar belli oldu. 81 ilde toplamda 500 bin yapılacak ucuz konut hak sahiplerine 2 yıl içerisinde teslim edilecek. Vatandaşlar başvuru işlemlerini hızlandırırken kura çekimi tarihini de merak ediyor. Peki, TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak, kura çekiliş tarihi belli oldu mu? İşte İstanbul, Ankara, İzmir TOKİ kura çekilişi hakkında merak edilenler…

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yürütülen projenin detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

Başvurular 14 Eylül - 31 Ekim 2022 tarihleri arasında Ziraat Bankası, Halkbank şubeleri ve e-Devlet üzerinden alınacaktır.

TOKİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

TOKİ sosyal konut kura çekilişi tarihi henüz belli olmadı. Ancak kura detaylarına ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

Konut tipi (2+1 ve 3+1) ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacaktır. (Hak sahiplerinin konut tipleri ihale yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek olan "Konut Belirleme Kurası" ile belirlenecektir.)

Haberin Devamı

Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında "Hak Sahibi Belirleme" kurası çekilecektir.

Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacaktır. Konutların, adet, brüt m², net m² ve fiyat bilgileri projenin ihalesi yapıldıktan sonra kesinlik kazanacaktır.