Gazete Vatan Logo

Teknomarket satışlarında büyük artış!

‘Okula dönüş’ teknomarketlere en iyi Ağustos satışını yaptırdı

3G teknolojisinin Türkiye’de hayata geçmesi ve okul öncesi alışverişlerinin yarattığı ivme teknomarketlerde Ağustos ayına doping oldu. Satışlarda yüzde 10-30 artış gözlenirken Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, “En yüksek aylık satışa Ağustos’ta ulaştık” dedi. Darty Genel Müdürü Esgin ve Media Markt Genel Müdürü Topatan da artışı doğruladı

Tüketicinin bütçesini genellikle gıda ürünlerine ayırdığı Ramazan ayı okul öncesine denk gelince teknoloji marketlerinde haftasonlarında nerdeyse alışveriş kuyruğu oluşmaya başladı. Ağustos ayında 3G teknolojisinin Türkiye’de uygulamaya geçmesiyle teknoloji piyasasının kazandığı ivme okul öncesi alışveriş talebine cevap vermek isteyen markaların yaptıkları kampanyalarla birleşince Ramazan’da teknoloji marketlerinin yüzü güldü. Okul öncesi döneme uygun olarak en çok dizüstü ve masaüstü bilgisayarların satışında sıçrama yaşanırken diğer teknoloji ürünlerinin de satış grafiklerinin yükseldiğine dikkat çekiliyor.

Son hafta arttı

Teknosa Ağustos ayında kurulduğu günden beri en iyi aylık satış rakamına ulaşırken Bimeks mağazalarında da haftasonunda müşterilerin çokluğu nedeniyle birebir bilgi vermekte ve satış yapmakta zorlandı. Teknoloji marketlerinin okulların açılmasından önceki dönem ve yılbaşında en yüksek satışa ulaştıkları belirtilirken bu yıl da aynı durumun yaşandığını özellikle kampanyalarla talebin canlandırıldığı vurgulanıyor.

Bu talep artışından en kârlı çıkan Teknosa oldu. Teknosa’nın satışlarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artış yakalandı. Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, “Bu yıl biz okullar açılmadan önceki dönemde inanılmaz bir ivme yakaladık. Kampanyalarla da bu ilgiyi besledik. Teknosa varolduğundan beri yaşadığımız en yüksek aylık satışa ulaştık” dedi.

Ağustos ayının ilk haftalarında satışların sezon seyrinde olduğunu ama özellikle son hafta içinde satışlarda ciddi bir ivme yakalandığınu vurgulayan Darty Türkiye Genel Müdürü Nedim Esgin, ’okula dönüş’ sürecinin buna büyük etkisinin olduğunu en büyük yükselişi Ağustos’un son haftasında gördüklerini vurguladı. Media Markt Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan da ’okula dönüş’ döneminin ekonomiye canlılık kazandırdığına dikkat çekerek, “Müşterilerden seçeneğimiz çok, fiyatımız düşük olduğu için yoğun talep alıyoruz. Tüketici özellikle fiyata odaklı” dedi. Topatan, özellikle elektronik eğitici ürünler, bilgisayar, laptop gibi eğitime destek araçlarının satışlarının arttığını aktardı.

Peşin fiyatına 12 taksit ve indirim cezbetti

DARTY: 6 Eylül’e kadar HP Compaq Presario dizüstü bilgisayar 1.299 TL yerine 999 TL’ye, Exper Actice masaüstü bilgisayar 899 TL yerine 599 TL’ye satılıyor. 102 ekran SEG marka Full HD LCD TV 1.399’den 1.199 TL’ye düştü. King Demlikli Çay Makinesi’nin fiyatı 79.90’den 59 TL’ye, Arzum tost makinesinin fiyatı ise 79.90 TL’den 69 TL’ye indi.

BİMEKS: Eski dizüstü bilgisayarını getirenlere 65 ile 400 TL’lik ’alım bedeli’uygulanıyor ve yeni dizüstü ya da masaüstü bilgisayar alana bu oranda indirim yapılıyor. Maximum karta yüzde 5 indirim ve 12 taksit avantajı sunuluyor.

TEKNOSA: Vodafone’la yapılan ortak ’Bilgisayar Kampanyası’nda 1GB ya da 5GB aylık Mobil İnternet paketlerinden birini alanlar, ücretsiz Mobil Modem ve Teknosa’dan 1000 TL’lik indirim çeki kazanıyor. Vodafone aboneleri, 1.000 TL’lik indirim çekleri ile Teknosa’lardan istedikleri dizüstü, masaüstü ve netbook bilgisayarı alabiliyor. Ayrıca Toshiba, L500-13T modelinin bin 99 dolar olan satış fiyatını bu kampanyaya özel olarak 849 dolara indirdi.

VATAN BİLGİSAYAR: Worldcard sahiplerine VatanCard’la birlikte 5 taksite yüzde 12, 12 taksite yüzde 5 indirim yapıyor.

GOLD: 15 Eylül’e kadar Bonuscard müşterilerine dizüstü bilgisayar, fotoğraf makinesi, cep telefonu, TV gibi ürünlerde 10 taksit yapılıyor ve yüzde 12 Bonus kazanma imkanı sunuluyor.

Yatırımcı ‘Ramazan’ı yakaladı Ağustos’ta 4 AVM birden açıldı

Ramazan ayında ve Bayram döneminde artması beklenen tüketici talebini yakalamak isteyen yatırımcılar harekete geçince bu yılın ilk 7 ayında 8 AVM açılmasına karşın, sadece Ağustos ayında 4 açılış gerçekleştirildi. Ağustos ayında gerçekleşen açılışlarla Türkiye genelindeki alışveriş merkezi sayısı 222’ye ulaştı. Jones Lang Laselle tarafından hazırlanan “Perakende Piyasalarına Bakış Ağustos 2009” raporuna göre, Ağustos ayında açılan 170 bin metrekarelik 4 yeni alışveriş merkezi, 2009 başından beri sektöre giren toplam kiralanabilir alanın yüzde 50’sini temsil ediyor.

AMPD’den Teknosa 4 Migros 2 ödül aldı

Uzun bir süredir verilmeyen ve perakendenin en iyilerini belirleyen AMPD Ödülleri 2009 önceki gece sahiplerini buldu. 8 kategoride verilen ödüllerin 4’ünü Teknosa alırken Migros da aldığı 2 ödülle dikkatleri çekti. Mayıs ayında Barselona’da düzenlenen Dünya Perakende Ödülleri’nde tasarım kategorisinde finale kalan ancak ödül alamayan Teknosa, AMPD Ödülleri’yle moral buldu.

2008 yılının en iyi alışveriş merkezlerini ve perakendecilerini belirlemek için Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği’nin (AMPD) Bankalararası Kart Merkezi (BKM) işbirliğiyle düzenlediği ödüllere 44 perakendeci ve alışveriş merkezi (AVM) başvuruda bulundu.

AMPD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, ödül töreninde yaptığı konuşmada, alışverişi teşvik etmek ve ekonomiyi canlandırmak için düzenlenen kampanyalara sektör olarak destek verdiklerini belirterek, “Bizim olmadığımız bir kampanya çalışmıyor. Bizi içine almayan bir grup, bizi içine almayan bir kampanya maalesef tüketiciye ulaşamıyor. Bu bizim gücümüz” dedi. BKM Genel Müdürü Sertaç Özinal da, içinde bulunulan zor dönemin aşılmasında kartlı ödeme sektörünün, perakendeye çok önemli katkısı olduğuna işaret ederek, perakende sektörü satışlarının yüzde 70’lik kısmının kartlı ödeme sistemleri üzerinden yapıldığını açıkladı. Özinal, bu yıl 200 milyar ciro beklenen Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük üçüncü kartlı ödeme pazarı olduğunu aktardı.

Ericek köyü ödül kazandırdı

* alışveriş merkezi: İstinyepark

* outleti: Via/Port

* perakendecisi (zincir mağaza): Teknosa

* perakendecisi (market): Migros

* pazarlama kampanyası (AVM): Astoria (Özel uçak kampanyası)

* pazarlama kampanyası (perakende): Teknosa (Milli Takım Kampanyası)

* perakende konsepti: Tchibo

* müşteri memnuniyeti projesi (AVM): Capitol (Cap-Getir Projesi)

* müşteri memnuniyeti projesi (perakende): Teknosa (Kadın İçin Teknoloji)

* girişimcisi (teknoloji): Migros

* girişimcisi (müşteri hizmetleri): YKM

* sosyal sorumluluk projesi: Metro Group (Bursa ili Ericek Köyü Erozyon Önleme Amaçlı Kırsal Kalkınma Projesi) ve Teknosa






Haberin Devamı