Gazete Vatan Logo

Technopc yeni nesil ürünlerini sergileyecek

Yücel Grup güvencesi ile 2005 yılında yaratılan yeni nesil Technopc markası, 6-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Cebit Bilişim Fuar’ına Salon 2, C11 nolu standta katılıyor. 5 yeni ürünü ile fuarın yıldızı olmaya aday olan Technopc, Ultra mini Nano & Nano2 serilerini, veri güvenliğini ön planda tutan, düşük enerji tüketimli, yönetilebilir, Ultra SFF&SFF kasa yapısına sahip yeni seri Technopc’leri ve masaüstü bilgisayarları fuarda test ettirecek. Yücel Grup Genel Müdürü Murat Yücel, “Kurulduğumuz günden itibaren koşulsuz müşteri memnuniyetini hedef alarak günden güne müşterilerimiz ile birlikte büyümekteyiz. Dünyanın en hızlı gelişen sektörü olan bilişim sektöründe müşterilerini en son teknoloji ile en hızlı buluşturabilen firmaların ayakta kalabileceğine inanmaktayız. Bu neden ile sektör lideri, konusunda uzman markalar ve son kullanıcılar için fuarların etkili olduğunu düşünüyoruz” dedi.

AKOS, 7 ayrı konseptle fuarda

CeBIT Bilişim Eurasia’da AKOS Projesi (Akıllı Kentler Otomasyon Sistemleri), yeni geliştirilen 7 ayrı konsepti uygulamalı olarak sergileyecek. Sampaş A.Ş.’nin girişimi olan projede, Aktif Telekom, Arşivist&Dizayn, Bilsag, Bimser, Cadcorp, Collecturk, DCL, Ega, etcBASE, G-tech, IBM, Infotech, LuckyEye, Mobiltim,Oracle, poI Media, Microsoft, Türk Telekom, TürkVas gibi dev markalar yer alıyor.

“Kutuda Belediyecilik” olarak adlandırılan sistem, belediyelerin tüm bilişim çözümlerini tek bir ürün içinde bir araya getiriyor. E-Devlet sistemleri ile entegrasyonu sağlanmış bir uygulama ve yazılımları içeren sistem, maliyet avantajı sağlıyor. 18 ayrı uygulamayı barındıran sihirli kutuda, “Veri Merkezi Donanımları, Veritabanı Yönetim Sistemi, İçerik Yönetimi, Vatandaş İlişkileri Yönetimi ve Elektronik Belge ve İmza Altyapısı’ ndan; E-Belediye, SMS, E-İmar, Kent Rehberi ve Mezarlık Rehberi’ ne dek çok geniş hizmet birimleri bulunuyor.

AKOS Başkanı Şekip Karakaya, AKOS Projesi ile Türkiye genelinde 500’ü aşkın belediyeyi ağırlayacaklarını belirtti. Karakaya, “Sampaş liderliğinde, 30 şirket bir araya gelerek, 21. Yüzyılın Akıllı Kentleri Platformu’nu oluşturduk. Yerel Yönetimler Bilgi Sistemi konusunda 30 yıllık bilgi ve tecrübemizi kullanarak Türkiye’de Akıllı Kentlerin oluşumu sürecinde aktif rol alıyoruz. Uluslararası açık standartlara dayalı, üstün teknolojili projelerimizi hayata geçiriyor; pratikte edindiğimiz bilgileri AB Ar&Ge projeleri ve EuroCities gibi sosyal gruplarda görüşülen konularla örtüştürüyor ve Türkiye kentlerinin akıllandırılması için, e-dönüşüm sürecinin yerel yönetim bacağını tamamlamak için gece gündüz çalışıyoruz” diye konuştu.

3 ülkeden 6 bakan açılışa katılacak

6-9 Ekim 2011 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Avrasya’nın en büyük Bilişim ve Teknoloji Fuarı, CeBIT Bilişim Eurasia, 12’inci yılında “Fuar” ve “Zirve”yi bir araya getirerek eş zamanlı olarak ilk kez “CeBIT Sinerji Zirvesi” ile bugün saat 11.00’de açılacak.

Fuar ve zirvenin açılışı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Azerbaycan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ali Abbasov, K.K.T.C. Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ve K.K.T.C. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner’in katılımı ile gerçekleşecek.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, ITO Başkanı Murat Yalçıntaş, Türksat A.Ş. Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Akıllı Kentler Platformu(AKOS) Başkanı Şekip Karakaya ve Deutsche Messe AG Yönetim Kurulu Üyesi Wolfgang Lenarz’den oluşan heyet açılış seramonisi ve konuşmalardan sonra CeBIT Sinerji Zirvesi’nin ilk gün programını izleyecek.

Haberin Devamı