Gazete Vatan Logo

Savaş İş GYO’yu korkuttu

İş GYO ve Kayı, Rusya’daki Nest in Globe şirketini kapattı. Rusya’daki gerginlik ve ekonomik dalgalanmalar getiri güvenliği sağlamayınca şirketin tasfiyesine karar verildi.

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kayı Holding ile birlikte 2011 yılında kurduğu Rusya’daki Nest in Globe (NIG) şirketini kapattı. Rusya’da otel ve karma proje yatırımlarını inceleyen Nest in Globe’un kapanmasında, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliğin yanı sıra yatırım getirilerindeki düşüş etkili oldu.

İş GYO’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Sermayesinin yüzde 50’sine iştirak etmek suretiyle Kayı Holding ile kurduğumuz Nest in Globe (NIG) unvanlı limited şirketin, iş modelinin oluşturulmasına ilişkin ortamın gerçekleşmemesi sebebiyle tasfiye edilmesine ve Kayı Holding ile imzalanan hissedarlık sözleşmesinin feshine oybirliği ile karar verilmiştir” denildi.

3 nedeni var

Nest in Globe’un tasfiye edilmesine ilişkin değerlendirmede bulunan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, şunları söyledi: “Bu kararımızın çeşitli nedenleri var. Öncelikle, araştırmalarımızdan istediğimiz düzeyde sonuç alamadık. Getiri güvenliği anlamında hayal ettiğimiz ortam oluşmadı, beklediğimiz fırsatlar karşımıza çıkmadı. Araştırmalarımız devam edebilirdi ancak Rusya ve Ukrayna arasında çıkan gerginlik, Rus ekonomisinin dalgalanmaları da ortaya çıktı. Türkiye’de Topkapı Şişecam, Kartal, İstanbul Finans Merkezi gibi yeni projelerimizin ve mevcut projelerimizin varlığı nedeniyle şimdilik bu defteri kapattık. Rusya’daki toz duman dağıldıktan sonra yeni bir fırsat çıkarsa, yeniden değerlendirmeye alırız.”

Karma projeleri inceledi

RUSYA’da 2.5 yıl boyunca fırsatları araştırdıklarını aktaran Turgay Tanes, şunları söyledi: “Otel, karma projeler ve alışveriş merkezi yatırımlarını inceledik. 3-4 tane değerlendirmemiz oldu, bazılarıyla anlaşma aşamasına da gelmiştik ancak cazip bir yatırım ortamı oluşmadığı için hayata geçiremedik. Rusya’da inişli-çıkışlı bir piyasa mevcut. Mevzuatlarında da belirsizlikler var. Dikkatli ve seçici olmak gerekiyor. ”

Haberin Devamı