Gazete Vatan Logo

Sagra yönetimine el kondu

TMSF’ye olan yükümlülüklerini yerine getiremeyen Bayındır Grubu’nun faal şirketleri Sagra ve Sasbaş, Fon yönetimine geçti.

Sagra’nın daha fazla tahsilat yapabilmek için faal durumdayken satılacağı açıklandı

BayIndIr Grubu varlıklarından Sagra ve Sasbaş, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetimine geçti. TMSF’den yapılan açıklamada, borçlarının tasfiyesi çerçevesinde yaptığı anlaşmaya göre TMSF’ye olan yükümlülüklerini yerine getiremeyen Bayındır Grubu’nun faal şirketlerinin yönetim ve denetiminin TMSF’ye geçtiği bildirildi.
Açıklamada, Sagra Gıda Üretim Pazarlama AŞ (Sagra) ve Samsun Serbest Bölgesi Kurucusu ve İşleticisi AŞ’nin (Sasbaş) Bayındır Grubu’nun borçlarının teminatı açısından önemli bir yere sahip bulunduğu ve borçlu grubun en fazla değer ifade edebilecek varlıklarından olduğu kaydedildi.
Tadelle markasıyla ünlü ilk fındık işleme sanayisi Sagra’nın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin TMSF tarafından devralındığı ifade edilen açıklamada, TMSF’nin Sagra’nın ticari ve iktisadi bütünlük halinde satışına kadar geçecek sürede üretime devam etmesini kararlaştırdığı belirtildi.

Fabrika kapatılmıştı

Sagra fabrikası kısa süre önce kapatılmış, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Sagra’nın kapatılma kararının kendileriyle ilgisi bulunmadığını açıklamıştı.
Sagra Gıda fabrikası, yılda 2.5 milyon dolar karşılığında Nema Group’a kiralanmasına karşın, Sagra Gıda Yönetim Kurulu 14 Mayıs’ta şirketi kapatma kararı almıştı.

Haberin Devamı