Gazete Vatan Logo

Sabiha Gökçen ihalesine katılacağız

“2-3 büyük alım planlıyoruz. İş birliklerimizle TAV’ı uçuracağız” diyen TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener, Sabiha Gökçen Havalimanı ihalesine katılacaklarını açıkladı

Sabiha Gökçen ihalesine katılacağız

TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener, yeni dönem projeleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bir televizyon programına konuk olan Şener, merak edilen Sabiha Gökçen Havalimanı ihalesi hakkındaki kararlarını da açıkladı. Azınlık hisse satışının olacağını ve kendilerinin de ihaleye katılacaklarını söyleyen Şener, “İhale Eylül ayında olabilir” dedi.

Atatürk Havalimanı’nın ebidtalarının yüzde 50’sini oluşturduğunu söyleyen Şener, şöyle devam etti:

TAV’ı uçuracağız

“Gelirimizin ise yüzde 70’ini oluşturuyor. Yüzde 50’nin yüzde 25’ini kompanse etmiş durumdayız. Diğer yüzde 25 için de 2-3 havalimanını takip ediyoruz. Bu, hisse satın alımı da sıfırdan alım da olabilir. Onlar da olduktan sonra Atatürk Havalimanı ile ilgili finansal olarak bir kaygımız olmayacak. Alımlar ve iş birliklerimiz ile TAV’ı uçuracağız.”

Atatürk Havalimanı’nın kapanışı ile ilgili soruları yanıtlayan Şener, “Kapanış tarihi 3. Havalimanı inşaatının bitişine bağlı. O bitince Atatürk Havalimanı’nı kapatacağız” dedi. Yurt dışı yatırımları hakkında da konuşan TAV CEO’su, Pakistan’da 2 havalimanına teklif verdiklerini, Küba için imtiyaz sözleşmesinin bu sene imzalanacağını, Suudi Arabistan’da yeni şirket kurabileceklerini açıkladı.

Haberin Devamı