Gazete Vatan Logo

Sabancı biskuviyle büyüdü sırada toz gıda ve su var

Sabancı Holding Gıda ve Perakendecilik Grubu Başkanı Haluk Dinçer, Piyale'nin altı ayda satışlarını yüzde 139 artırdığını söyleyerek, agresif büyümeye devam edeceklerini belirtti. Piyale markasıyla puding ve Kekun gibi toz ürünler alanına da giren GıdaSA, su sektöründe de rekabete hazırlanıyor

Bir yıl önce satın aldığı Piyale ile gıda sektörüne ağırlığını koyacağının sinyallerini veren Sabancı, altı ayda Piyale'nin satışlarını yüzde 139 artırdı. Piyale markasıyla 26 farklı çeşit ve 29 ürünle toz ürünler pazarına da girdiklerini açıklayan Sabancı Holding Gıda ve Perakendecilik Grubu Başkanı Haluk Dinçer düzenlenen toplantıda, "Piyale megabrand olma yolunda önemli bir adım daha atıyor ve her zamanki gibi yine iddialıyız. Göreceksiniz, Piyale yenilikçi, yaratıcı yaklaşımıyla bu pazarda da devrim yaratacak" dedi. Dinçer su sektörüne de gireceklerini açıkladı.

Hedefler büyük çaya sıcak bakıyoruz
Haluk Dinçer, Piyale'nin satışlarını yüzde 139 artırması ile ilgili olarak da "Bu beklediğimiz bir sonuçtu. GıdaSA'nın konsolide cirosu bu yıl 300 milyon dolara yaklaşıyor. Önümüzdeki yılki hedefimiz 400 milyon doları aşmak" diye konuştu. Gıda konusunda kendilerine çok büyük hedefler koyduklarını belirten Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gıdada çok farklı kategoriler söz konusu. Bunların her biri ayrı çalışmalar gerektiriyor. Biz birine çalışma yaptığımız zaman da 'Sabancı şu alana da giriyor' diye söylentiler çıkıyor. Kesin karar verilebilmesi için o çalışmaların tamamlanması gerekiyor. O aşamada biz zaten sizleri bilgilendireceğiz. Ancak çay yatırımına sıcak baktığımızı söyleyebilirim."

Dinçer, Piyale'nin Avrupa ve ABD'ye ciddi oranda ihracata bulunduğunu ve bu yılki ihracatının 15 milyon dolar olacağını ifade ederek, Gıda Grubu'nun ihracatının da 65 milyon dolar olarak gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. Dinçer, yağ, makarna ve Piyale ürünleriyle Irak'a da ihracatlarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Piyale, 59 milyon $'lık pazara 29 ürünle girdi
Piyale, makarna, çorba, meyve suyu, bisküvi ve kek grubunun ardından 29 yeni ürünle toz ürün kategorisine girdi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan GıdaSA Genel Müdürü Baydu Veznedaroğlu da Türkiye'de toz ürün pazarının 59 milyon dolarlık ve 11 bin tonluk büyüklüğe sahip olduğunu belirterek, "Piyale olarak toz ürün pazarına iddialı bir giriş yapıyoruz" dedi. İzmir-Bayraklı'daki tesislerinde yapılan yeni yatarımla bu kategoride 29 farklı çeşit ürün çıkardıklarını kaydeden Veznedaroğlu, diyet ürünler kategorisinde büyümeye devam edeceklerini ifade etti.

Veznedaroğlu, Piyale'nin AC Nielsen'in yaptığı Markalar Araştırması'na göre marka bilinirliğinde makarna ve unda ilk sırada, hazır çorbada ikinci sırada yer aldığını da sözlerine ekledi.

Piyale toz ürünlerinin geniş ürün yelpazesinde, klasik, form, diyabetik ve piyotto pudingler, tatlılar, Kekun markası altında un karışımları ve pişirme yardımcılarır.

Dinçer: Demir Sabancı'dan sonra Gıda ve Perakende Başkanlığı bana süpriz oldu
Demir Sabancı'nın Perakende Grubu Başkanlığı'nı 1 Eylül itibarıyla bırakmasının ardmdan Gıda ve Perakende Grubu Başkanlıkları birleştirilen Sabancı'da bu grubun başına getirilen Haluk Dinçer, "Holding Yönetim Kurulu uygun gördüğü için Gıda ve Perakende Grup Başkanlığı görevini bana verdi. Açıkçası böyle bir şey beklemiyordum, benim için sürpriz oldu" dedi. Dinçer, "Gıda ve Perakendecilik Grubu üç yıl önce de böyle birleşmiş durumdaydı. Sonra ikiye ayrıldı. Gıdanın başına ben getirildim, perakendeyi Demir Sabancı aldı. Yani grup başkanlıkları ikiye ayrıldı. Simdi yeniden birleşmiş oldu. Bu sektörler birbirine yakındır" diye konuştu.

Piyale Kekun Browni ve diyet puding gibi ilklerle buluşturdu
Piyale'nin toz ürün kategorisinde birçok ilk bulunuyor; Çikolata-Portakal Aromalı, Bitter Çikolatalı, Cappucino Aromalı, Karamel Aromalı, Tropikal Meyve Aromalı pudingler, formuna önem verenler için yüzde 50 enerjisi azaltılmış Piyale Form puding, diyabet hastaları için düşünülmüş hem yüzde 50 enerjisi azaltılmış hem de şeker içermeyen Piyale Diyabetik Puding, çocuklara 12 vitamin ve 2 mineral ilaveli Piyale Piyotto kakaolu puding, un karışımları kategorisinde ise Kekun markası altında Piyale Kekun Browni, toz ürün grubunun Türkiye'de ilk defa tüketiciyle buluşacak ürünleri arasında yer alıyor.

Carrefour'la sorun yok yola devam edeceğiz
Perakende sektörüyle ilgili çalışmalarının henüz çok yeni olduğunu ifade eden Dinçer, Carrefour'la ayrılacakları yönündeki söylentilere de açıklık getirdi. Dinçer, şöyle konuştu: "Perakendecilik, Sabana Holding için stratejik önem arzeden bir sektör. Carrefour da bu konuda bir dünya lideri. Carrefoursa da Sabancı için önemli bir yatırım. Carrefour'la birlikte bugüne kadar önemli adımlar attık, büyük işler başardık, aynı hedefe koşmaya da devam edeceğiz. Dolayısıyla ayrılık gündemimizde yok. Ortağımızla herhangi bir sorunumuz yok."

Haberin Devamı