Gazete Vatan Logo

Özrü kabahatinden büyük!

TÜİK Başkanı hatalı enflasyon verisi ile ilgili olarak “Bundan sonra da hata yapabiliriz. Hatayı gizlesek daha mı iyi olurdu?” dedi.

Türkİye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir, Ocak ayı enflasyon rakamlarında yaşanan hatayla ilgili konuştu. Başkan Aydemir, enflasyon rakamlarındaki hatayla ilgili kamuoyundan özür diledi.

TÜİK Başkanı, “Hata riskini minize etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ama bir şekilde hatalar çıkıyor. Her ne kadar elimizden gelen gayreti göstersek de hatalar çıkıyor. Kamuoyundan özür dileriz” dedi.

Birol Aydemir, “Hata sigara fiyatlarının yanlış hesaplanmasından kaynaklandı. Biz bunu enflasyon açıklandıktan sonra yaptığımız araştırmalarda fark ettik. Hata çalışan arkadaşlarımızdan kaynaklandı” diye devam etti.

Aydemir, bu tip hataların sadece TÜİK’te değil dünyadaki tüm istatistik kurumlarında görülebildiğini hatırlattı. Aydemir her hatadan sonra, hata yapanı işten çıkaramayacaklarını söyledi. Aydemir, bu yola başvururlarsa çalıştıracak eleman bulamayacaklarını da vurgulayarak şöyle devam etti:

“İş yapan herkes hata yapar. Bizim hatamız anında belli oluyor. Bu hatayı gizlesek daha mı iyi olurdu? Şeffaf bir şekilde hatalarımızı paylaşıyoruz. Bundan sonra da hata yapabiliriz. Bu kadar çok veriyle uğraşırken hata yapma ihtimalimiz çok yüksek. Bundan sonra da hata hiçbir zaman olmayacaktır gibi bir iddiamız yok.”

Haberin Devamı