Gazete Vatan Logo

Orta gelir ne kadar 2023? Orta gelirli kimdir, kimler orta gelirli sayılır, yeni evim konut kampanası hanehalkı orta gelir kaç TL?

Orta gelir ne kadar, orta gelir maaşı kaç TL, orta gelirli kime denir? Sorularının yanıtı orta gelirliye konut kampanyası sonrası merak ediliyor. Düşük faiz ve geniş taksit imkanıyla ev sahibi olma imkanı tanıyan yeni evim kampanyasına katılmak isteyenler orta gelir kavramını sorguluyor. Peki, Yeni evim konut kampanası hanehalkı orta gelir kaç TL?

Orta gelir ne kadar 2023? Orta gelirli kimdir, kimler orta gelirli sayılır, yeni evim konut kampanası hanehalkı orta gelir kaç TL?

Orta gelirliye konut kampanyası detayları netleşti. Orta gelirliler için sosyal konut projesinin ayrıntılarını, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıkladı. Bakan Nebati, “Programımız kapsamında İstanbul 1. Bölge; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bölge, diğer tüm illerimiz de 3. bölge olarak belirlenmiştir.” dedi. Orta gelirliye konut kampanyasında uygulanacak kredi faiz oranları da yüzde 1'in altında olacak.

Orta gelirli kime denir, kimler orta gelirli sayılır?

Orta gelirli sınıfın tanımı, ekonomik durumları ve yaşam refahı düzeyine göre ülkeden ülkeye değişmektedir.

Orta sınıfı, iflas etmeden veya devlet yardımı almadan ekonomik şartlarla başa çıkabilenler olarak tanımlayabiliriz.

Geliri giderine yetebilen, elzem ihtiyaçlarını karşılayabilen, kısmen hedonist tüketime bütçe ayırabilen ancak fazlasına çıkamayan ailelere orta gelirli denir.

Gelirleri günde 11 ile 110 dolar arasında değişenler kesim "orta gelirli" olarak adlandırılabilir.

Haberin Devamı

Yeni evim konut kampanası hanehalkı orta gelir kaç TL?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası"nın detaylarını açıkladı. Bakan Nurettin Nebati, "Programımız çerçevesinde bankalarımız ve katılım finans kurumlarımız tarafından sağlanacak finansman tutarları: 1. Bölge olan İstanbul’da en çok 5 milyon TL, 2. Bölgedeki illerimizde en çok 3 milyon TL, 3. Bölgedeki illerimiz için ise en çok 2 milyon TL’dir." dedi.

15 yıl boyunca enflasyon oranı veya gelirdeki değişimler ne olursa olsun, taksitler hane gelirinin yüzde 40’ını geçmeyecek; hatta birçok taksitte yüzde 25-30’lar seviyesine bile düşecek.

Bakan Nebati "1. bölgede azami geliri 80 bin lira olan İstanbul için söylüyorum, ikinci bölgede azami geliri 65 bin lira olan ve üçüncü bölgede azami geliri 45 bin lira olanların faydalanabileceği bir tablo." Dedi.