Gazete Vatan Logo

Modacılar tasarlayacak dilekler gerçekleşecek

Aralarında Donna Karan’ın bulunduğu 10 modacının Disney prenseslerinden esinlenerek tasarladığı elbiseler açık artırmada satılacak. Gelir hasta çocukların dilekleri için kullanılacak.

Zorlu Center ve Disney Türkiye, Bir Dilek Tut-Make a Wish Türkiye yararına “Disney Prenses-Modanın Sihri’ projesini hayata geçirecek. Proje kapsamında Donna Karan, Marchesa, Jenny Packham, Arzu Kaprol, Atıl Kutoğlu, Cengiz Abazoğlu, Dilek Hanif, Hakan Yıldırım, Tuvana Büyükçınar ve Zeynep Tosun’un Disney prenseslerinden esinlenerek tasarladığı elbiseler 16 Nisan’da yapılacak açık artırmada satışa çıkarılacak.

Etkinlik sonrasında Disney Prenses elbiselerinin, 18-25 Nisan tarihleri arasında Zorlu Center AVM’de kurulacak özel sergi alanında ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Elbiselerin satışından elde edilen tüm gelir Bir Dilek Tut-Make a Wish aracılığıyla hayati tehlike taşıyan hastalıklarla mücadele eden çocukların dileklerini gerçekleştirmek için kullanılacak.

Prensesler ilham oldu

Proje kapsamında her tasarımcı sevdiği ve etkilendiği Disney prenseslerinden birini seçerek tasarımında ondan ilham aldı. Örneğin Arzu Kaprol uzun saçlarıyla tanınan Rapunzel’den ilham alırken Atıl Kutoğlu Külkedisi yani Cindirella’yı kendine ilham meleği seçti.

Cengiz Abazoğlu’nun Pamuk Prenses’i, Dilek Hanif’in Belle’i, Hakan Yıldırım’ın Pocahantos’u seçtiği projede, Tuvana Büyükçınar Mulan’dan ve Zeynep Tosun da Jasmine’den esinlendi. Bu proje için Jenny Packham Ariel’i, Marchesa Uyuyan Güzel Aurora’yı seçti.

Dünyanın en ünlü tasarımcılarından Donna Karan’ın tercihi kurbağayı öperek prensine kavuşan Tiana oldu.

Geçen yıl da Mickey boyandı

GEÇEN yıl da Forum İstanbul, Disney Türkiye ve Bir Dilek Tut Türkiye, yine çocuklar için bir projeye imza atmıştı. Bu projede Ajda Pekkan’dan Nebahat Çehre’ye, Revna Demirören’den Suzan Sabancı Dinçer’e 122 kişi Mickey heykelcikleri tasarladı. 13 Nisan’da satılan heykellerden elde edilen gelir de yine hayati tehlikesi olan hastalıklarla mücadele eden çocukların dilekleri için kullanıldı.

Haberin Devamı