Gazete Vatan Logo

Microsoft ile Markafoni modayı ‘bulut’a taşıdı!

Microsoft’un bulut bilişim teknolojisiyle alt yapısını güçlendiren Markafoni; Türk moda, ev ve yaşam-stil perakende markalarına yeni teknolojiler sunan bir e-ticaret platformu sağlayacak.

ALIŞVERİŞ kulübü Markafoni, altyapısını Microsoft’un bulut bilişim teknolojisi ve e-ticaret çözümleriyle güçlendirerek, tüketicilerini “Bulut AVM”de yeni bir alışveriş deneyimine davet ederken, Türkiye’deki e-ticaret ve perakende sektörüne de yeni bir dinamizm kazandırmayı hedefliyor. Markafoni, Microsoft bulut teknolojisiyle Türk moda, ev ve yaşam-stil perakende markalarına yeni teknolojiler sunan bir e-ticaret platformu sağlayacak.

Microsoft Türkiye CEO’su Tamer Özmen, Microsoft olarak işletmelere yönelik verimliliği yeniden tanımladıklarını ve onların gücüne güç kattıklarını dile getirdi. Özmen, moda ve yaşam perakendesini teknolojinin gücüyle bulutların üzerine taşıdıklarını ve bir üretkenlik platformu yarattıklarını vurguladı.

Liderliğe destek olacak

Özmen, “Microsoft’un bulut bilişim altyapısına yaptığı yatırımın tutarı 15 milyar doların üzerinde. 100’den fazla veri merkezinde yer alan bir milyonun üzerinde sunucudan oluşan bu kadar kapsamlı bir bulut platformunu, sadece Microsoft sunabiliyor. Bulut AVM dediğimiz bu platform, hem tüketicilere hem de platformu kullanarak satış yapan markalara sunduğu çözümlerle sürekli değer yaratma gücüne sahip olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Özmen, Microsoft’un Markafoni’nin e-ticaret servis sağlayıcısı olarak konumlanmasına ve bu alanda liderliğe oynamasına destek olacağını söyledi. Markafoni CEO’su İlker Baydar de yeni iş birliği kapsamında Markafoni’nin Türkiye’de ilk olacak bir online alışveriş platformunu hayata geçireceğini ifade etti. Baydar, “Microsoft Türkiye ile yarattığımız güç birliğiyle Türk moda şirketlerine e-ticarete doğru bir planla başlamalarını sağlayacak danışmanlığı ve çözümleri sunacağız” dedi.