Gazete Vatan Logo

Mermerden umudu kesti organik yumurta üretecek

2012’de çıkan genelgeyle tüm onayların Başbakanlık’ta takıldığını belirten İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kahyaoğlu, “Bilecik’te mermer ocağı açmak için müracaat ettik ama Başbakanlık’ta bekliyor. Madenden umudu kestik. Organik yumurta üretimi için 5 bin tavukluk yatırım yapacağız” dedi.

Mermerden umudu kesti organik yumurta üretecek

Türkiye genelinde tahsislerin incelenmesi ve onaylanmasının ‘Başbakan’a bağlanması yüzünden çok sayıda mermer ocağının tahsis ve ruhsat işlemlerinin tamamlanamadığını söyleyen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Ali Kahyaoğlu, kendisinin de mağdurlar arasında olduğunu açıkladı.

Bilecik’te mermer ocağı açmak için ortağı Taylan Cengiz ile müracaat ettiklerini ama işlemin Başbakanlık’ta beklediğini kaydeden Kahyaoğlu, “Artık madenden umudumuzu kestik. Şimdi bu arazinin yanında 300 dönümde organik yumurta üretimi için 5 bin tavukluk bir yatırıma karar verdik” dedi. Yatırımın kısa sürede 10 bin tavukluk olacağını anlatan Kahyaoğlu, “Ortağıma gerekirse kendim çıkar satarım dedim. Zaten eski işim pazarlamacılık. İlk başta 5 bin adet yumurta tavuğu alacağız. Benim zaten 90 tane tavuğum var. Bazıları, cinsi öyle, çift sarılı yumurtluyor” diye konuştu.

Muhatap bulamıyoruz

Madencilerin sorunlarının çözümü konusunda uzun süredir hükümette muhatap bulamadıklarından yakınan Kahyaoğlu, hükümetin iş dünyası ile iletişiminde ciddi sorun olduğunu da savundu. Kahyaoğlu şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Geçen seçimde AK Parti’ye oy verdim, yine vereceğim. Eskiden bizlere görüş sorarlardı. Bizler çalışır, temel sorunlarımızı götürürdük. Karşılığında mutlaka bir çözüm ya da geri dönüş olurdu. Maalesef siyaset çok öne çıktı. Bugün madencilikte de başka sektörlerde de sorunlar birikti ama çözüm için muhatap yok. Bu durumu süratle değiştirmezlerse seçimden sonra ülkede işsizlik patlar. Bu şartlarda 500 milyar dolarlık ihracat hedefini nasıl yakalayacaksın? Bu hedefe göre yatırım süreci var mı? Ben göremiyorum. Zaten ihracat artmıyor tersine azalıyor.”

Ali Kahyaoğlu, 2013’te 2 milyar 250 milyon dolar olan doğaltaş ihracatının 2014’te 2 milyar 100 milyon dolara indiğini, bu yıl da 1.9 milyar dolara gerileyeceğini anlattı.

‘Parayı çukura atmaya hazırız’

TÜRKİYE’de madencilerin, siyasiler, bürokrasi ve köylüler tarafından sürekli hırpalandığını savunan Ali Kahyaoğlu, “Şimdi buna terör eklendi. Terörist Doğu’da madeni basıyor, araçları yakıyor. O araçların her biri ortalama 200 bin euro. Madenci aslında öyle çılgın ki parasını çukura atmaya hazır. Düşünsenize yatırım yapıyor ve çoğu zaman o çukurdan bir şey çıkmıyor” dedi. Kahyaoğlu, Türkiye de 60’tan fazla ocak işleten Çinliler’i engelleyemediklerini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı