Gazete Vatan Logo

Memur, ilk promosyon parasını 300’er YTL olarak Konya’da aldı

Konya’da bir memurun, maaş aldığı bankanın promosyon olarak verdiği paranın tarafına ödenmesi için açtığı davayı kazanmasının ardından, davanın açıldığı kurumda çalışan kamu görevlilerine 300’er YTL ödeme yapıldı

Öğretmen Mustafa Alakır, Meram Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir banka ile maaşların kendi şubelerinden ödenmesi karşılığında bir promosyon ücreti aldığını belirterek aslında bu promosyonun kendi hakları olduğu iddiasıyla dava açmıştı.

Konya 2. İdare Mahkemesi de kurumun banka ile yaptığı 3 yıllık maaş ödeme anlaşması karşılığında aldığı promosyon ücretinin maaş alanların hakkı olduğuna karar vermişti.

Kararın açıklanmasından birkaç gün sonra Meram Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü personeli ortalama 300’er YTL para aldı. Davayı açan Alakır, “Aslında daha fazla hakkımız var, ancak bir miktarı kamu ihtiyaçlarına harcandığı için bu paraya razı olduk. Personelin 3 yıllık anlaşmadan hakkı ortalama 400 YTL’yi buluyordu. Biz çalıştığımız kurumun menfaatini göz önünde bulundurup farkı istemedik” dedi.

Bu kararla birlikte kendilerinin haklarını almalarının ardından Konya’daki bazı okulların da öğretmenlerine banka promosyon ücretini ödemeye başladığını bildiren Alakır, “Bu karar diğer kamu görevlileri için örnek olacak. Maaşlar bizim olduğu için promosyon ücretini biz hak ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı