Gazete Vatan Logo

Liderlik istiyoruz

Groupama’nın Genel Müdürü Lemoux, “Türkiye’de liderlik istiyoruz. Yarın yeni bir şirket alımını gözardı etmiyoruz”dedi

Başak Sigorta’yı geçen yıl alarak adını Başak Groupama olarak değiştiren Fransız sigortacılık devi Groupama, Türk pazarında liderlik hedeflediğini ve bunun için yeni satın almalarla ilgilendiğini açıkladı.

Şirket gelecek 5 yılda hayat dalında liderliği elementer sigortacılıkta ise ilk beşi hedefliyor. Türkiye’deki hedefleri konusunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Groupama Uluslararası Genel Müdürü Jean-François Lemoux, öncelikle sigorta ve bireysel emeklilikte şirketin Groupama’ya entegrasyonunu hedeflediklerini, ancak gelecekte yeni şirket satın alma ihtimallerini de gözardı etmediklerini söyledi.

Yargı kararına uyarız
Lemoux, “Yarın bir sigorta şirketi alma ihtimalini reddetmiyoruz... Yani, herhangi bir şirket satışa çıktığında son derece dikkatli olacağız” dedi.

Danıştay’ın şirketin özelleştirilmesiyle ilgili Özelleştirme Yüksek Kurulu kararına Mayıs başında verdiği yürütmeyi durdurma kararı konusuna da değinen Lemoux, “Son derece müsterih” olduklarını ve esas sonucun olumsuz olmasını beklemediklerini belirtti. Lemoux, “Sonuç ne olursa olsun yargı kararına saygı gösteririz ve karar uygulanır. Ancak ne olursa olsun, herhangi bir satın alma fırsatına karşı uyanık olacağız” diye konuştu.

Toplantıya katılan diğer şirket yetkilileri de Başak Sigorta ve Başak Emeklilik’teki kamu paylarının satışında küçük hissedarlardan Marmarabirlik’in bir arsa değerinin yeniden belirlenmediği gerekçesiyle Danıştay’da dava açtığını belirterek, “Danıştay yürütmeyi durdurma kararı verdi. Yürütmeyi durdurma kararının en fazla bu arsa fiyatının yeniden belirlenmesi kararıyla sonuçlanabilir. Özelleştirme işleminin tümüyle iptal edilmesini kesinlikle beklemiyoruz” dedi.

Fransızlar ciroyu 3 ayda % 30 büyüttü
Lemoux, Groupama’nın Fransa’da halka açılması için gerekli izinlerin alındığını, ancak yerel iştiraklerini halka açma politikaları olmadığını söyledi. Başak Groupama Genel Müdürü Alain Baudry’nin verdiği rakamlara göre, Başak Groupama Sigorta 2007’nin ilk üç ayında 122.06 milyon YTL ciroyla önceki üç aylık döneme göre yüzde 18 artış sağladı. Başak Groupama Emeklilik ise aynı dönemler arasında yüzde 54 artışla 77.173 milyon YTL ciroya ulaştı. Böylece iki şirketin toplam cirosunda yüzde 20’luk artış sağlandı. Baudry, eğitim, altyapı ve teknoloji konularında büyük yatırımlar yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı