Gazete Vatan Logo

Kursa gelen gencin işi hazır

THY Teknik AŞ’nin yardımcı uçak bakım teknisyeni ihtiyacını karşılamak üzere Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri tarafından verilen eğitim programına katılanların yüzde 90’ı istihdam edildi.

Kursa gelen gencin işi hazır

KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Yılmaz, “3’üncü havalimanının bitmesiyle sektörde eleman açığı artacak. Bu nedenle sadece okullar yetmediği için, İŞKUR’un da desteğiyle kurslar düzenleyerek, açığı kapatmaya çalışıyoruz” dedi. Yılmaz, uçak bakım teknisyeni konusunda çok büyük bir personel açığı bulunduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:

THY’nin teknisyen ihtiyacını karşılamak için İŞKUR’la ortaklaşa bir çalışma yürütüyoruz. THY’nin ihtiyaç duyduğu dallarda motor gövdesi veya uçak yapısı üzerine hangi dalda ihtiyaç varsa kurslar düzenliyoruz. Bu kurslar 6 aylık ve THY tarafından yüzde 50 istihdam garantisi verilen kurslar. Yani 100 kişiden 50’sini THY işe almayı garanti ediyor. İstihdam ise genelde yüzde 90’ların üzerinde gerçekleşiyor. THY için 500 civarında eleman yetiştirdik.İngilizcesi iyi olan mezunlar Ortadoğu’da daha iyi şartlarda iş imkanı bulabiliyor.