Gazete Vatan Logo

Köprü ve otoyollara zam ertelendi mi, köprü ve otoyollara ödenen para iade edilecek mi?

Karayolları Genel Müdürlüğü, "Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 00.00'dan itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenlenmiştir" açıklamasıyla ücretlere zam geldiğini duyurmuştu. Ancak İletişim Başkanlığından yeni bir açıklama geldi. Peki, Köprü ve otoyollara zam ertelendi mi, köprü ve otoyollara ödenen para iade edilecek mi?

Köprü ve otoyollara zam ertelendi mi, köprü ve otoyollara ödenen para iade edilecek mi?

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 00.00'dan itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenlenmişti. Karar yeniden değerlendirildi.

KÖPRÜ VE OTOYOLLARA ZAM İPTAL Mİ OLDU?

İletişim Başkanı Altun, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde bugünden itibaren geçerli olan düzenlemenin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Ocak 2024'e ertelendiğini açıkladı.

8,50 TL olan 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri geçiş ücreti, tek yön otomobil için yüzde 76,5 zam ile 15 TL'ye yükseltildi. Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti otomobiller için 184 TL'den 290 TL'ye yükseltildi.

Son olarak Temmuz ayında KDV'nin yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarılmasıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri geçiş ücreti, tek yön otomobil için 8,25 TL'den 8,50 TL'ye yükseltilmişti.