Gazete Vatan Logo

Keçinin peynirini ABD’ye etini Ortadoğu’ya satacak

Keçinin peynirini ABD’ye etini Ortadoğu’ya satacak

Keçi çiftliği kuran Funda Özer Baltalı, ABD ve Filipinler’e keçi peyniri ihraç edecek. Erkek keçilerle ilgili projesi de olan Baltalı, bu keçileri karkas et olarak Ortadoğu’ya satmayı planlıyor.

Funda Özer Baltalı, 5 yıl önce keçi çiftliği kurdu ve keçi sütüyle peynir çeşitleri üretmeye başladı. Baltalı, kısa süredeteknesini, deri şirketini ve evini satıp kurduğu keçi çiftliğiyle ciddi bir başarı öyküsüne imza attı.

Türkiye’de market raflarına girmekle

kalmadı; Azerbaycan, Kıbrıs ve ve Kuveyt’e ihracat yapmaya başladı. Şimdi bir yandan keçi ırkını geliştirip sektörü daha ileriye taşımak için uğraşırken bir yandan da ihracat pazarlarını geliştiriyor. Bu çerçevede önümüzdeki aydan itibaren ABD ve Filipinler’e ihracata başlayacak. Özer Baltalı, seneye de bebek maması ve dondurma üretimine başlamayı hedefliyor. Funda Baltalı Özer, bir işin doğru yapıldığında müşterisinin kendiliğinden oluştuğuna inanıyor.

Gelecek ay başlıyor

Filipinler ve ABD’den gelen teklifleri örnek olarak gösteren Özer Baltalı, “Bizi internet sitemizden bulmuşlar. Gelen maili önce virüs sandım ama sonrasında bağlantılarımızı kurduk. Önümüzdeki aydan itibaren ihracata başlıyoruz” dedi.

Geçen yıl 8.5 milyon TL olan cirolarını bu yıl 12 milyon TL’ye çıkarmayı hedeflediklerini de anlatan Funda Özer Baltalı, “Hızlı değil kontollü büyümekten yanayım. Çünkü ben bu işte örnek olmak, sağlıklı bir sektörün oluşmasına katkıda bulunmak için çabalıyorum. Benim için bu zinciri ne kadar büyütebileceğim önemli. Çok yüksek verimli kendi keçi ırkımı yetiştirdim şimdi diğer çiftliklere model olmaya çalışıyorum, onlara ayakta kalabilmeleri için gerekli maliyet düşürme yöntemlerini de sunuyorum. Benim yapacağım bir yanlış iş ortaklarımı, süt aldığım çiftlikleri ve yüzlerce insanı etkiler. Bu yüzden sorumlu davranmak zorundayım” diye konuştu.

Ortadoğu’dan ciddi talep geliyor

FUNDA Özer Baltalı, erkek keçileri değerlendirmek için farklı bir projeyi hayata geçireceklerini ifade etti. Ortadoğu’da keçi etinin çok sevildiğini ve kendilerine talep geldiğini kaydeden Funda Özer Baltalı, “Ortadoğu’dan ciddi talep alıyoruz. Bir çiftlikle anlaşıp erkek keçileri orada besleyeceğiz. Uygun hale geldiklerinde keselim ve karkas et olarak ihraç edelim diyoruzBunun üzerinde çalışıyoruz” değerlendirmesini yaptı.


Dondurma ve bebek maması da üretecek

Ürünleri hakkında da bilgi veren Funda Özer Baltalı, 13 çeşit peynirle light ve normal süt dışında uzun ömürlü sütleri olduğunu, haftaya bunlara çikolatalı günlük sütü ekleyeceklerini dile getirdi.

Kolay yoğurt adlı ürünlerine de değinen Özer Baltalı, bu ürünün içilebildiği gibi evde kolayca yoğurda dönüştürülebildiğini vurguladı. Funda Özer Baltalı, “Seneye de dondurma ve bebek maması üretimine başlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.