Gazete Vatan Logo

Kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmez

Kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmez

Türk iş dünyası, Ankara’daki terör saldırısını lanetledi. İş dünyasının önde gelen isimleri, “Bu güzel ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

İş dünyası, devletin acıları azaltacak adımlar atarak saldırıları gerçekleştirenlerle onları destekleyenlere cevap vermesini beklediklerini vurguladı.

Birbirimize tutunup sarılarak aşacağız

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kızılay Güvenpark’ta meydana gelen patlamanın insanlık adına utanç verici bir eylem olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, “Bu hain saldırı masum insanların canına, ülkemizin birlik ve beraberliğine kastetmiştir. Şundan eminiz ki bu olayların müsebbipleri tarih önünde en ağır hesabı verecek ve hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bu çirkin, aşağılık işlere imza atanlar bilsin ki bunu yaparken amaçları her ne olursa olsun ulaşamayacaklar. + güzel ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu yaşatılan acıları yine birbirimize tutunarak, sarılarak aşacağımızdan şüphemiz yoktur” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Devletimizin yanında olacağız

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar saldırıyı lanetleyerek şunları kaydetti:

“Bu saldırılar, hedefine ulaşmak bir yana, bilakis Türk devletini ve milletimizi daha güçlü bir şekilde bir araya getirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Devletimiz ülkemizde huzur ve asayişi hakim kılacaktır. Devletimizin, hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin sonuna kadar yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz.”

Dimdik duruyoruz

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü ve asırlardır devam eden kardeşliği bozmak isteyen alçak saldırıların asla amacına ulaşamayacağını belirtti. Burkay, “Geçmişte olduğu gibi bugün de teröre karşı dik durmaya devam edeceğiz” dedi.

En iyi cevap kardeşçe yaşamak

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, saldırıyı lanetleyerek şunları söyledi: “Türk halkı, terörle toplumu şekillendirebileceğini sananlara en iyi cevabı, bir arada ve kardeşçe yaşayarak vermeye devam edecektir. Türkiye, bu saldırıları planlayanları elbet adalet önüne çıkararak ve birliğini koruyarak bu şiddeti, topraklarından sonsuza kadar silecektir.”

Haberin Devamı

Gerekli her tedbir alınmalı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, saldırıyı kınadı ve terör odaklarının amacına ulaşamayacağını belirtti. Vardan, “Bugün üstümüze düşen, metanetimizi ve kararlı tavrımızı sürdürmek, gerekli her tedbiri alıp, insanlarımızın huzur içinde yaşamalarını sağlamaktır” dedi.

Devletimizden adım bekliyoruz

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, yazılı açıklamayla terör saldırısını lanetledi. Kopuz, “Devletimizden bu acıları azaltacak adımlar atarak, bu saldırıları gerçekleştirenler ile onları destekleyenlere gerekli cevabı vermesini bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Sağduyu ve hassasiyet en büyük gücümüzdür

TÜRKİYE Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, şu açıklamayı yaptı: “Toplumun tüm kesimlerinin göstereceği sağduyu ve hassasiyet Türkiye’nin en büyük gücüdür. Yetkili ve ilgililerin üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerine inanıyoruz. Tüm toplumumuzun birlik ve beraberlik duygusuyla hareket etmelerini bekliyoruz.”

Haberin Devamı

Sağduyulu olalım

ANKARA Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, bu saldırıların Türkiye’yi, terörle mücadelesinden vazgeçiremeyeceğinin altını çizdi.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ise ülke olarak bu hain saldırılara karşı sağduyunun korunması gerektiğini vurguladı.

Birlik içinde teröre karşı durmalıyız

İSTANBUL Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, “Acımız büyük, yaralıyız, hüzünlüyüz... Birlik içinde teröre karşı durmalıyız” dedi. Teröre karşı birlik ve beraberlik mesajı veren Bahçıvan, şöyle devam etti: “Terörün, huzur, barış ve kardeşliğimizi bozmasına, geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla fırsat vermemeliyiz. İnsanlıktan nasibini almamış bu terör saldırısını kınıyorum.”

Yurdumuza sonuna kadar sahip çıkacağız

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Bu tür hain saldırıların tek bir yurttaşımızı bile sarsamayacağına, kardeşçe ve özgürce yaşama iradesine en ufak bir zarar veremeyeceğine yürekten inanıyorum. İşte bu nedenle yurdumuza sahip çıkmakta ve onu korumakta sonuna kadar kararlıyız.”

Haberin Devamı

Mutlaka hesap verecekler

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, terör saldırısına ilişkin ortak açıklama yaptı. Açıklamada, “Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar er veya geç yüce Türk adaletine hesap vereceklerdir” denildi.

Kanlı planlar tutmayacak

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da terörün kanlı yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade ederek, “Bu saldırıyı düzenleyenlerin amacı bellidir. Milletin birlik ve beraberliğini bozmak. Kanlı hesaplar tutmayacak, devletiyle milletiyle ülkemiz, bu saldırıları boşa çıkaracaktır” diye konuştu.

Daha çok kenetleniriz

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, terör karşısında daha çok kenetlenip, bu zorlu dönemin en kısa sürede aşılacağına yürekten inandığını belirtti. Tanrıverdi, “Etle tırnak, yağmur ile toprak gibi iç içe geçen, yüz yıllardır bir arada yaşayan insanlarımızı parçalamaya, bölmeye hiçbir zaman güçleri yetmeyecek. Terör karşısında daha çok kenetlenip, bu zorlu dönemi aşacağımıza inanıyorum” dedi.